f ([info]f) rakstīja [info]lasiitprieks kopienā,
@ 2005-09-08 14:53:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:Delerium - Koran

.Maksanss Fermīns. OPIJS.
Tiem, kas lasījuši Sniegu, Maksanss Fermīns jau būs zināms, bet tiem, kas nav (man), šī grāmata būs pirmā sastapšanās ar viņa lakonismu. Mazliet atgādina Alesandro Bariko, starp citu, bet tomēr ir pilnīgi citāds, kā nu ne, Fermīns ir francūzis. Tomēr grāmatai ir Tālo Austrumu valdzinājums, zaļās tējas garša un opija smarža. Varbūt beigas ir mazliet paredzamas, bet tas nav nāvējoši, jo savā paredzamībā, atļaušos teikt, tās tomēr bija arī mazliet neparedzamas.

Opijs stāsta par Čārlzu Stounu, angli, kurš mantojis tēva kaislību uz tēju un dodas uz Ķīnu, lai izzinātu tējas radīšanas noslēpumus. Sprunguļiem pilns ir viņa ceļš, bet viņš iegūst daudz jaunu zināšanu un daudz iespaidu.
Un abus no diviem opijiem.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]eeverggeeliiba
2005-09-16 16:22 (saite)
Alesandro Bariko ir fantastisks... /sapņains skats un silta sirsniņa/ lirisms un salds hipnotisms, gluži kā piena ūdens, ikkatrā lapas stūrītī. Par vidu nemaz nerunājot!
..šo autoru arī ievēroju, varētu patikt, bet šī tipa grāmatas jau diktan dārgas.. tikai jāsagaida vārda diena, maybe man uzdāvinās grāmatu dāvanu papīrīti:D

(Atbildēt uz šo)


[info]gobi_trademark
2005-12-30 00:56 (saite)
abas graamatas ir to graamatu sarakstaa, kuras takal un atkal tiek paarlasiitas. jaa, tas ir lakonisms, tas ir lieels vaardu kompaktums, kursh nemanaami paver neizmeerojamus domu laukus.
patiik ljoti graamatu noskanjas. peec graamatas sniegs tieshaam shkjita ka viss ir paardabiski balts kaut arii bija vasaras visus vai kas tml.
bet elegantas graamatas.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?