f ([info]f) rakstīja [info]lasiitprieks kopienā,
@ 2005-06-17 23:12:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:Delerium - Silence

.Anne Rice. INTERVIEW WITH THE VAMPIRE.
Šo grāmatu man nācās lasīt apkaunojoši ilgi, lai arī attaisnojošu iemeslu dēļ. Tomēr, salīdzinot ar BLOOD CANTICLE vai THE QUEEN OF THE DAMNED, man jāteic, ka šī bija...piedodiet...garlaicīgāka, bet ne pavisam garlaicīga. Skumji, ka Lestats šajā grāmatā ir ļaunais tēls, bet avoti ziņo, ka nākamā grāmatā tikšot paskaidrots, kāpēc tā.
Notikumi aptver laiku, kad lestats uztaisīja savu pirmdzimto - Luisu, kurš nekļuva par bezsirdīgu nemirstīgo, bet, pilnīgi otrādi, iegūstot Tumšo Dāvanu [kā to sauc Raisa], kļūst pat vēl cilvēcīgāks un nespēj izturēt Lestata attieksmi pret to, kas viņš ir. Pret to, kas viņi abi ir. Luiss izlemj doties prom no Lestata, bet viss nav tik vienkārši, jo Lestats uztaisīja savu otro bērnu - Klaudiju, un Luiss nespēj meitēnu pamest.

Tā kā filmu redzēju ļoti sen, sīkumos to vairs neatceros, tomēr varu piebilst, ka grāmata atklāj to, kas filmā palika neizprotams, neskaidrs. Un lai arī, kā jau teicu, Lestats ir ļaunais tēls un Klaudija arī nav nekāds eņģelītis, grāmatā viņi abi nav tik melni.

Diemžēl saistīju mazliet lielākas cerības ar šo Interviju.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ess
2005-06-17 23:26 (saite)
klau varbūt es Tev "Dekameronu" varu 7dien kādā brīdī aiznest? rīt nevaru nekādi.. un nākošās nedēļas beigās jau zūdu ārpus LV..

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]f
2005-06-17 23:32 (saite)
kaut vai šodien. ja nu tikai svētdien vari, tad nes vakarpusē, ok? pa dienu manis nebūs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ess
2005-06-17 23:39 (saite)
mmmm.. šodien negribas no mājas līst laukā, man jāpabeidz "Makbetu" lasīt.. un vēl šis tas jāizlasa. Nu tad 7dien vakarpusē. Es aizsūtīšu no neta sms, kad būšu gatava iet :) vai arī atsūti Tu, kad esi home :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]f
2005-06-17 23:42 (saite)
oukei :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?