лиля брик ([info]liljabrik) rakstīja [info]istaba kopienā,
@ 2010-10-28 10:51:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
tikko uzzināju, ka tas, ka man riebjas piens (un līdzīgas sajūas pārņem arī no sviesta, saldā krējuma, treknā saldējuma u.c.), ir nevis "negaršo", bet gan tādā veidā izpaužas alergija pret laktozi. vai tā nav kaut kāda zinātniskā fantastika? kur ir robeža starp "riebjas" un "paliek slikti"? kur beidzas subjektīvais un sākas objektīvais? vai esmu nonākusi uz robežlīnijas?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]inke
2010-10-28 14:13 (saite)
mamma - ārsts man tikko atklāja noslēpumu (tas laikam tiešām ir kaut kāds noslēpums, jo, kad es laukos vaikstos, ka no govs piena smakas vien sagriežas viss iekšā, tad vecāki uz mani skatās kā uz izlepušo pilsētnieci), ka piens kā tāds ar visu savu laktozi iekšā ir paredzēts un vajagdzīgs tikai bērniem. normāliem cilvēkiem pēc dabas likumiem līdz apmēram 20 gadu vecumam mutācijas rezultātā izzūd laktozi parstrādājošais ferments un tapēc rodas nepanesamība. lielai daļai tas ferments tā pavisam nekad arī neizzūdot, tāpēc viņi var dzert pienu, cik tik uziet.
nepatika pret veikala pienu nerodas, jo tas ir atšķaidīts un apstradāts. (mūsu lauku govju pienā tagad ir apmēram 4,5 % tauku, tad veikalā lielākais, ko esmu redzējusi ir 3,2 % laikam).

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]zefiirs
2010-12-20 23:30 (saite)
nu, noslepums tas noteikti nav, bet plasai izplatisanai neizdeviga informacija gan, heh.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?