Work in progress, iter. 2


Tīkla telpa topošajam LV H+ veidojumam ir tapusi:
* Administratīvais blogs, kurā parādīsies metainformācija, t.i., ziņas, jaunumi un paziņojumi, kas saistīti ar community darbību, aktivitātēm un pašu blogu - http://hplus-lv.tumblr.com
* Userspace blogs, kurā rakstīt ir ļauts visiem reģistrētajiem community biedriem un kas veido galveno, ikdienā lietojamo daļu jauntapušajā telpā - http://hplus-lv-uspace.tumblr.com

Varbūt šāda sistēma ir nedaudz neērta, taču pie tās (IMHO) var ātri pierast un Tumblr iespēju klāsts padara to par vienu no perspektīvākajiem bezmaksas risinājumiem šādām aktivitātēm, kādu es šobrīd spēju iedomāties.
Pēdējais posms telpas tapšanas priekšdarbos būs jāveic jums - jādara man zināmas jūsu e-pasta adreses, lai varu izsūtīt uz tām uzaicinājumus pievienoties. Viss, kas jādara, sastāv no e-pasta vēstules ar nosaukumu "REGISTER" (all capital letters) uz adresi hplus.lv@gmail.com, vēstulē norādot jelkādu ar savu personu saistītu informāciju, kas pašam sūtītājam šķiet norādīšanas vērta (tipiskā gadījumā tur varētu būt vārds+uzvārds un/vai pseidonīms, cita (izņemot e-pastu) kontaktinformācija un viens vai divi teikumi ar to, kādēļ vēlies pievienoties).

Telpas iekārtojums un dizains šobrīd ir tikai placeholder statusā; any suggestions, comments and critique is most welcome.

Lai top.

Comments

Sāciet migrāciju. Srsly, that is the new thing, go, embrace it and make it awesome.
Tā, varbūt var drusku vairāk, tādu basic uzskaitīju, kas tur īsti ar to tumbleri? Ko tur var un ko mums tas dos? :)
Par "ko dos" - pirmkārt, tas dod konkrētu mēģinājumu izveidot puslīdz kopā savilktu, lokālu H+ grupu, kas, savukārt, dod kvalitatīvākas iespējas diskusijām, virtuāliem (un, eventually+hopefully, IRL) pasākumiem un debatēm un pārējai konstruktīvajai čupošanās aktivitātei.

Otrkārt, pieņemot, ka aktivitāte saglabāsies un pieaugs, tā ir iespēja radīt un palielināt ar šīm tēmām saistīto awareness publiskajā telpā, kas, manuprāt, ir vieglāk un efektīvāk, reprezentējoties kā konkrētam veidojumam (šī paša sakarā ir vērts, labvēlīgā gadījumā un nedaudz tālākā nākotnē, apsvērt iespēju piereģistrēt topošo komjunitī kā oficiālu WTA/Humanity+ chapteri), nevis atsevišķiem, nesaistītiem vārdiem un uzvārdiem.

Par "ko var" - tehniski, plus mīnus ε, to pašu, ko visos pārējos blogos vai forumos. Tiklīdz būšu sasniedzis kaut ko alfa versijai līdzīgu topošā FAQ sakarā, došu to publiskai ķidāšanai, optimizācijai un papildināšanai, un tad kaut kur tur, pie apvāršņa, ir pirmā nodaļa grāmatai, kuru es šobrīd izmisīgi cenšos padarīt lasāmāku.

BTW, as a global side note - cik konstruktīva un noderīga, pēc klātesošo domām, būtu realtime telpas pievienošana esošajam veidojumam, let's say, Skype, SILC vai IRC veidā?
Kaut kāds realtime elements noderētu gan; gan kā ērts instruments efektīvai nebūtiskā saorganizēšanai, gan kā vieta, kur vienkārši padzīt relatīvu sviestu.

Bloga elementu tumblerī sapratu daudz maz, foruma - ne pārāk. Katrā ziņā, blogs sanāk vairāk hronoloģisks, kamēr mums vajag drīzāk plakni, kur spēlēties. Ja vajag. :)
Come all ye faithful - šobrīd tiek mēģināts apdzīvot irc.freenode.net servera #hpluslv kanālu kā realtime komponentu topošajai LV H+ padarīšanai.

Ja ar IRC protokolu nav iznācis iepazīties, novilkt kādu no neskaitāmajiem IRC klientiem un piekonektēties serverim & kanālam (ar komandām /SERVER irc.freenode.net un /JOIN #hplus). It is nothing complicated at all and takes at most five minutes to get used to.

July 2013

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

tag list