Kangaroo ([info]kangaroo) rakstīja [info]html_css kopienā,
@ 2006-11-20 13:00:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
css failu skaic
Ak piedodiet jel, css guru, par manu neapķērību...

Uzdrūros faktam, ka daudzi html/css programmeri cep vairākus css failus priekš vienas lapas. Vot, piemēram, šeit un šeit ir veseli pieci (nu labi, šitās abas taisītas uz vienas bāzes, bet anyway). Kaut arī pēc manas saprašanas pavilktu arī ar diviem un labi papūloties- pat vienu. Vai ir kāds loģisks pamatojums likt css saturu vairākos failos?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]bh
2006-11-20 13:16 (saite)
Atdalīt kaut kādu viņiem tik zinamu kontentu noformejumus atsevišķi. Piemēram, tas varētu būt print.css drukāšanai paredzētais noformējums.
Piemēram, viens hack CSS fails priekš MSIE, cits priekš citām pārlūkprogrammām. + Arī kopējais priekš visām pārlūkprogrammam.

Ātrak ielādējas CSS faili, kas mazāki par 4KB, 8KB utml. Tas kaut kur bija rakstīts, bet nezinu kur.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kangaroo
2006-11-20 13:24 (saite)
Bet browserim atbilstošo rindiņu- divas var iekļaut arī kopējā failā. Tāpat kā print. Ne tas fails kļūs smagāks, ne arī funkcionalitāte mainīsies.

Tas, ka katrs taisa kā viņam ērtāk- skaidrs. Man ērtāk, ja viss ir vienā failā. Bet vai ir vēl kaut kas bez ātrdarbības? Tikpat labi hack var iekļaut katra faila head-ā...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]src
2006-11-20 14:13 (saite)
dažreiz tekstuālā satura vizuālo noformējumu vērts likt atsevišķā css failā, jo to var iebarot attiecīgā satura wyiswyg editoram.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kangaroo
2006-11-20 14:23 (saite)
Ahā! Tātad vizuāliķiem šis ir būtisks moments. Skaidrs... A to es visu Notepadā rakstu un par šitādu fišku pat neiedomājos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]src
2006-11-20 14:36 (saite)
cik nu vizuāliķiem, drīzāk cms sistēmām ar WYSIWYG satura editēšanas rīku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kangaroo
2006-11-20 14:49 (saite)
Ei nu ei? Cik man ir nācies redzēt CMS, tad tur nav pieejas css.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]src
2006-11-20 14:53 (saite)
nē, bet css daļa, kas attiecas uz iekš wysyig editora (ja ir tāds, protams) rediģējama teksta, gan tiek izmantota gan šim te editoram teksta satura noformējumā, gan attiecīgi visas lapas css.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kits
2006-11-20 14:46 (saite)
Ērtāk ir sadalīt kodu pa failiem, lai pēc tam kaut ko konkrētu vieglāk un ātrāk atrast. Koderis vēlāk zinās, ka, lai pamainītu kaut ko ar meņuci saistītu, jāmeklē failā menu.css utml. Tāpat jau var paprasīt kāpēc koderi dala kodu pa funkcijām (ja runa ir par procedurālām valodām)? Kompilētais variants tāpat neatšķiras - ir tur dalīts pa funkcijām vai nav. Bet pārskatāmība ir ievērojami labāka kodam, kas ir smuki sadalīts.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kangaroo
2006-11-20 14:55 (saite)
Atver failu, Ctrl+F ieraksti bloka nosaukumu un maini mellu muti. Priekš tam jau css ir paredzēta iespēja pielikt kodā komentārus.

Nezinu, man tas liekas sarežģītāk nekā vienā failā. Tad jau sanāk, ka http://g.delfi.lv/d/s/common.css vietā varēja būt 12 atsevišķi faili- katram blokam savs. Būtu ērtāk? I don't think so...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kits
2006-11-20 15:03 (saite)
Laikam jau tas ir vairāk vai mazāk katra paša gaumes jautājums. Man liekas forši un ērti dalīt lietas pēc konteksta. Citam būs savādāk. Interesantākais jau sākas tad, kad ir jāstrādā komandā, kurā ir vēl 5+ koderi. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hessin
2006-11-20 23:28 (saite)
+1 ,
man arī patīk visu dalīt modulīšos - failiņos, tā tāda prāta uztveres nepieciešamība :]

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ns
2006-11-21 09:01 (saite)
tieši tā - gaumes jautājums. principā vari vispār css nenest ārā failā. arī tāda ir pieeja redzama. biezi vien ātrdarbības dēļ, lai nebūtu papildus http pieprasījumi. bet reāli uz tādu vidēji noslogotu, bet arī vidēji lielu projektu parasti prasās kādi 2,3 vai reizēm 4 faili, jo prakse rāda, ka Ctlr-F strādā sliktāk par fizisku sadalījumu.

ar kita piemērs par kodēšanu ir precīzs - kādēļ tad pie OOP best-practices tiek minēts, ka katru klasi vai visaz radzniecīgu klašu kopu ir jāliek atsevisķos failos? praktiski tikai priekš uzturamības.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kangaroo
2006-11-24 21:49 (saite)
Bļa, pierunājāt ;-)

Sākšu likt vairākos failos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]anne
2006-11-29 17:43 (saite)
nu nezz--- man ir 2. viens initial.css un screen.css
Printiem css nav veel iipashi gadiijies rakstiit, bet overall es visu lielo css rakstu vienaa failaa. man taa ir eertaak. ar Cmnd+F darbojas labi ieksh Dreamweaver. Notepedaa nerakstu kopsh iesleedzu 4to dreamweaver un sapratu, cik forshi, kad teikumu tavaa vietaa pabeidz proga.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?