Viņa Gaišība ([info]kautskis) rakstīja [info]gribam_zinaat kopienā,
@ 2011-01-05 14:51:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Nepielāčojiet grīdu
Kāpēc tās gaišzilās plēves čības, kuŗas dažviet iekštelpās velk virs āra apaviem, vienmēr ir gaišzilas? Citās krāsās nav pieņemts, gaišzila plēve ir lētāka, plēves čību tirgū ir viens monopolists ar milzīgiem gaišzilās plēves krājumiem? Kā īsti ir?

Ļoti arī interesē, kāpēc viņas sauc tik idiotiskā vārdā — bahilas.


(Ierakstīt jaunu komentāru)

(Nodzēsts puksts)

[info]kautskis
2011-01-05 15:07 (saite)
Tiešām, ir arī zaļas? Neesmu redzējis. Te gan jāpiebilst, ka es arī pārlieku bieži neuzturos tur, kur jāvelk tās gaišzilās.

Bet par etimoloģiju — un kur valodnieki skatās?! Vai tad nu latviešiem pašiem trūkst zemnieku darba apavu, kuŗu nosaukumu varētu attiecināt arī uz plēves čībām? Skaisti izskatītos aicinājums: "Lūdzu, apvelciet vīzes."

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]le_minga
2011-01-05 15:11 (saite)
ir zaļas, ir baaltas :) - ne tikai zilas...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]unpy
2011-01-05 15:10 (saite)
1.(versija)Gaiši zilas tālab, ka agrāk bahilas tika izmantotas tikai un vienīgi medicīnas vajadzībām(arī padomju laikos, ja radās vēlme apmeklēt, piemēram, reanimācijas nodaļu, tādas bija jāvelk), attiecīgi - piestāv gaiši zilajiem medicīnas ķiteļiem, kuri, savukārt, esot gaiši zili tālab, ka uz gaiši zila fona asins traipi esot labi samanāmi, bet neatstājot nomācošu iespaidu.
2.Bahilas krievu valodas vārds, kurā stipri sen sauca zvejnieku zābakus un vēl tur kaut kādus apavus, attiecīgi tika šiem apmaucekņiem pielietots kā nosaukums padomju laikos medicīniskajās aprindās, tā arī iegājies un palicis līdz šai pašai dienai:))

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?