x-ƒ ([info]x_f) rakstīja [info]gribam_zinaat kopienā,
@ 2006-02-21 13:38:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
V-diena

Kāpēc vispār cilvēki svin Valentīndienu? Bet tā nopietni, jo izrādīt uzmanību taču var arī citā dienā. Tad – kāpēc viss tā ap Valentīndienu?



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]x_f
2006-02-21 13:59 (saite)
Nunē, ne jau to es domāju. Vēsturi zinu, taču tajā, ka kāds mūks miris, nav nekā svinama.

Es domāju tieši to, ka vienu dienu gadā visi tiek sveikti, mīlēti utt. Jo tam taču nav jēgas, tikpat labi (un pat labāk) to varētu darīt jebkurā citā dienā – izrādīt uzmanību.
Tāds filosofisks jautājums, jo nevar taču būt, ka šajā dienā izrādītai uzmanībai ir lielāka nozīme. Pieredze rāda tieši pretējo, jo "šodien taču tā pieņemts, visi tā dara".
Apmēram tā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]heartstripper
2006-02-21 14:03 (saite)
Bet tik pat labi varu teikt - ļoti daudzi principā ievēro tradīcijas, jo ta ir pieņemts un visi dara. Pērk eglītes, pušķo, pērk dāvanas, vāra olas, krāso tās.. Ļoti daudzām tradīcijām aizmirsti tie pamati un pirmsākumi.
Valentīndiena, protams, ir ievazājums, ne jau latviešu nacionālie svētki. Tomēr, manuprāt, daudz saturīgāki par kaut kādu helovīnu.
Un kāda vaina, ja ir diena, kurā var atzīties mīlestībā, bildināt, īpaši piedomāt? Nekādas vainas. Kāda vaina, ka ir 8.marts, kad īpaši tiek piedoma'ts par sievietēm? Nekādas..
Tas tomēr nav nekas slikts, ja ir kādi mirkļi, kas liek apstāties un kaut nedaudz padomāt.. Piemiņas dienas, atceres dienas, dzimšanas dienas.. Laulības, bēres..
Tā es domāt :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?