proporcija: 1 ola, 1 ēd.k. cukura, 1 ēd.k. miltu x cik lielu un cik daudz vajag. zviedru ruletei (plāts) vajag 4-5 olas (attiecīgi cukuru un miltus. uz 5 olām liek arī aptuveni 1 ēd.k. ūdens).
olas dzeltenumu saputo ar cukuru, pieliek miltus; olas baltumu vienk. saputo. iecilā saputotos baltumus mīklā, vispirms 1/3 daļu no baltumiem, tad pārējo, mīklu lej uz plāts, (ietaukota) cepampapīra, šauj uzkarsētā cepeškrāsnī, cep 180-200 grādos. gatavību nosaka pēc krāsas + durot sērkociņu vai koka irbuli pie tā nekas nelīp. gatavo plāksni apgāž uz mutes, nodīrā cepampapīru, apsmērē ar skābu zapti, kamēr silts sarullē rullī, rulli atdzesē, apkaisa ar pūdercukuru, griež ripās un ēd.
(Lasīt komentārus)
Nopūsties: