notes to myself ([info]mirdza) rakstīja [info]gardumi kopienā,
Es reiz pieveicu zemāk iekopēto brīnumu, tāpēc šī te, liekas, tāds nieks vien ir. :)

1. Uzkarsē krāsni līdz 180 grādu temperatūrai. Lielā pannā lej siltu ūdeni un liek krāsnī zem tā plaukta, kur cepsi kūku - mitrumam.

2. Pamatne:

150 g auzu pārslu cepumu (var arī Digestive vai tml)
1 tk kakao
1/2 tk kanēļa
40 g sviesta

Sablendē auzu pārslu cepumus un sajauc ar izkausētu sviestu, kanēli, kakao. Liek ietaukotā veidnē un izlīdzina (veidnei jābūt mazajai - 19 cm diametra).

3. Pildījums:

400 g krēmsiera (Rama Bonjour - parastais, vai Filadelfia) istabas temperatūrā
80 g pūdercukura
150 g melnās šokolādes
200 ml skābā krējuma
1 ēk kakao
3 mazas olas
2 ēk apelsīnu liķiera (man nebija, es neliku, tā ka rezultātu var sasniegt arī bez tā)
1 apelsīna miziņa

Karsta ūdens peldē izkausē šokolādi. Paralēli sajauc skābo krējumu ar kakao. Tad atsevišķi puto krēmsieru ar pūdercukuru, līdz veidojas vijīga masa. Tad pa vienai pievieno olas un katru ieputo masā. Šai masai piejauc izkausēto šokolādi, krējuma masu, apelsīnu liķieri un miziņas. Visu sakul, bet ne daudz. Masu lej veidnē uz auzu pārslu pamatnes un liek krāsnī virs karstā ūdens pannas.

4. Cep aptuveni 45 minūtes parastajā režīmā (konvekciju labāk nelieto), pirmo pusstundu krāsni vaļā nevērt. Kūka gatava tad, kad tā ir nedaudz brūngana ārmalās, bet centrā viegli ļodzīga. Ja ir elektriskā krāsns, tad, manuprāt, tieši 45 minūtes cepšanas arī pietiek.

5. Kūku atdzesē formā aptuveni 3 h, tad pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī vēl uz vismaz 3 h, bet jo ilgāk, jo labāk (piemēram, uz nakti). Pirms likšanas ledusskapī rotā to kā norādīts zemāk.

6. Rotājums:

100 ml pūdercukura
200 ml ūdens

Sagriež ripiņās 8 gb kumkuvatus (mazos apelsīnveidīgos). Pannā uzvāri pūdercukuru ar ūdeni, kad ūdens sāk burbuļot, pievieno kumkuvatus un vāri uz vidējas uguns 15 minūtes. Veidojas tāds kā sīrups. Atdzesē un rotā kūku.

Garšīgi!


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?