Paņem vistu (1 fileja) sagriez plānās strēmelītēs, samaisi ar 1-2 ēdamkarotēm sojasmērces un 1 ēdamkaroti kartupeļu cietes. Lai pastāv 10 min.
Tad pielej vokpannu kādu 2 pirkstu augstumā ar kukurūzas eļļu. Uzvāri, tad liec pa 6-8 gabaliņiem vistas, lai izvārās brūna, tad ķeksē ārā un uz papīra dvieļa lai liekie tauki notek.
Kad vista sakrakšķināta, ņem vienu nelielu sarkano sīpolu un vienu nelielu balto sīpolu (vai vienu lielu sarkano/balto pēc izvēles), sagriez lielos gabalos,
Nolej no voka tur esošo eļļu, lai paliek kāda karote, pusotra, tajā 1-2 min apcep sīpolus (ja cepsi ilgāk tie vairs nebūs tik svaigi un krakšķīgi), liec klāt vistu, austermērci vai to pašu sojas mērci (karori) un karoti medus, ja patīk asāk, vēl kādas garšvielas, var arī salsdskābo čilli mērci. Maisi, kamēr medus izkūst+1 min.
Ēd ar rīsiem.
(Lasīt komentārus)
Nopūsties: