Velni ([info]ronis) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2003-08-02 17:16:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Franču šokolādes putas (Mousse au chocolat), ļoti vienkārši, 6 cilvēkiem (bet dažreiz tikai diviem)
Vajadzēs:
200 g melnās šokolādes bez riekstiem
5 olas (pa taisno no leduskapja, i.e., aukstas)
pusapelsīna sulu un svaigi rīvētu apelsīna miziņu
Var pievienot: apelsīnu liķieri vai vaniļas cukuru

Šokolādi salauž, ieliek lielā stikla salātu bļodā, pielej sulu, ierīvē miziņu. Bļodu uzliek uz katla, kurā vārās ūdens, un maisot ļauj šokolādei izkust. Var lietot arī mikroviļņu krāsni (2 sekundes ar izņemšanu un apmaisīšanu pa vidu), bet ļoti uzmanīgi, jo pārāk sakarsēta šokolāde vēlāk sadalās tādās kā plēksnēs.
Šokolādes masu atdzesē līdz remdenai temperatūrai un tad ar ļoti straujām kustībām tajā citu pēc cita iejauc olu dzeltenumus.
Citā traukā ar mikseri sakuļ olu baltumus stingrās putās, pievienojot pusnažagalu sāls.
Baltās putas maigi un glāsmaini iecilā šokolādes masā, nemīcot un nemaisot, bet tikai grozot ar karoti, lai Melnais ar Balto pēc iespējas vienmērīgāk sajauktos.
Bļodu pirms servēšanas tur ledusskapī vismaz 6 stundas.

Try it.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?