Ar pieri pret sienu ([info]jude) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2007-04-20 08:00:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Pēc lūguma :)


Izejmateriāli:

Kūkas pamatam

200g Selgas cepumu
100g izkausēta sviesta

Pildījumam

3 tējkarotes želatīna
150g 10% kafijas krējuma
300g Filadelfijas siera
100g smalkā cukura
1/2 citrona miziņas
3 ēdamkarotes citrona sulas
400g gabaliņos sagrieztu zemeņu
150ml saldā krējuma
1 olas baltums

1.Sagatavo kūkas apakšu. Saberz cepumus smalkās drumstalās. Ieber drumstalas bļodā un rūpīgi iemaisi kausēto sviestu. Ieber maisījumu vismaz 5 cm biezā formā un piespied ar rokām vai karoti, lai izveidotos līdzena, stingra cepumu kārta. Kamēr gatavo pildījumu, šo turi ledusskapī.
2. Izšķīdini želatīnu. Kafijas krējumu uz nelielas uguns uzvāri, noņem no uguns, pievieno želatīnu, maisi, kamēr izšķist. Atdzesē dažas minūtes.
3. Gatavo pildījumu. Bļodā samaisi sieru ar cukuru, rīvētu citrona miziņu un sulu, līdz masa viendabīga. Iemaisi krējuma un želatīna maisījumu un sagrieztās zemenes. Viegli saputo saldo krējumu un iecilā zemeņu masā. Saputo arī olas baltumu un arī to iecilā masā. Lej virsū kūkas pamatam un liec ledusskapī vismaz uz 2,5h!





(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]jude
2007-04-20 13:08 (saite)
neesmu mēģinājusi :)
bet vispār man diezgan grūti iedomāties, kā tas garšotu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?