Vistas fileja medus mērcītē
Dalos vakardienas pieredzē, kas tapa pateicoties tam, ka notika pārpratums jautajumā kas īsti ir "cālis medū"
Galarezultāts bija garšīgs, diemžēl foto nav, jo improvizācija notika neplānota.
Vajag (viss ir variējams balstoties uz individuālu gaumi un patikšanu):
Vistas fileju
salmiņos sagriezta paprika
salmiņos sagriezts burkāns
Man domāt, ka var likt klāt dārzeņus kādi nu tīk.
medus (trīs tējkarotes ar kaudzi, cik pielīp ņemot ārā nedaudz sacukurojušos medu,:)
sojas mērce pēc garšas
1 citrona sula
2 tējkarotes apgrauzdētu miltu (var ņemt parastos)
garšvielas, sāls kādas nu tīk.
apcep vistu, kad ta pusgatava pieliek medu un uzber dārzeņus to gatavošanas prioritātē (sāk ar burkāniem un tad tālāk)
piespiež citrona sulu un sutina kamēr dārzeņi un vista gandrīz gatava, tad pielej no tējkannas uzvārītu ūdeni lai mērce sanāk "garāka". kad viss uzsit burbuli pievieno aukstā ūdenī iemaisītus miltus, izmaisa, pagaršo, lai pieliktu vēl medu, sojas mērci vai citrona sulu, ja ir vajadzība, nogriež uguni un uzliek vāku. Pēc desmit minūtēm lūgtum - mērce ar nelielu ekzotikas piesitienu. Lieliski garšo ar rīsiem, gatavošana viegli modificējama.
gatavošanas laiks: 45 - 50 min. Atkarīgs no dārzeņu griezēju veiklības