skuka ([info]skuka) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2006-09-12 17:30:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Hmm, atradu internetā 2 receptes, kurās sula un cukurs 1:1. Kā tad tā? Sulas taču sanāk mazāk, kā ogu? Un vai tas nav par saldu?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mikstmiesis
2006-09-12 19:43 (saite)
vispār ir par saldu, bet, savukārt, uzglabājas labāk. nav gandrīz tādu mikroorganismu, kas tik cukurotā vidē spētu dzīvot.

saglabāšana (ar nozīmi konservēšana) balstās uz vides pasaldināšanu, sasālīšanu vai paskābināšanu tā, lai pēc iespējas samazinātu to mikroorganismu sugu skaitu, kas tādā vidē spētu dzīvot, turklāt vides izmainīšanu parasti veic paralēli arī uzkarsējot, lai nogalinātu dzīvos mikroorganismus. tad paliek tikai sporas, kas nelabvēlīgos apstākļos nedīgst

(Atbildēt uz šo)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?