Krišs ([info]misame) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2006-08-28 14:16:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Firinda Sütlaç jeb rīsu pudiņš turku gaumē
Kas bijis Turcijā, iespējams, atcerēsies "to garšīgo, ķepīgo saldo ar rīsiem".
Tad nu noskaidrojām, ka to sauc par Sütlaç, pastāstīšu, kā gatavot.


Sastāvdaļas


- 200 gr rīsu
- 1l piena
- 400 g cukura (var samazināt, oriģinālais variants ir stipri salds)
- 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta

Pagatavošana


Rīsus 25-30 minūtes mērcē ūdenī, tad nokāš un noskalo. Pēc tam liek pannā, pievieno ūdeni, lai pārklātu rīsus. Karsē un pa laikam apmaisa, kamēr rīsi visu ūdeni iesūkuši sevī. (Gatavojot pielēju vēl mazliet ūdeni, kas gan nebija kā orig. receptē)
Pēc tam pievieno pienu (šajā brīdī es no pannas pārgāju uz katliņu), vāra, kamēr rīsi drusku sabriest un "produkts" kļūst biezāks. Pa laikam apmaisa.
Tad pievieno cukuru un turpina vārīt vēl 20-25 minūtes. Beigās vajadzētu būt konsistencei, ka "nav vairs īsti lejams" un "nav īsti ciets".
Pievieno vaniļu, izmaisa. Tā kā nebija pieejams lejamais ekstrakts, ņēmu pulverveida vaniļu un sajaucu ar cukuru. Daudzums - tās pašas 2 tējkarotes.
Iegūto masu saliek karstumizturīgā traukā (vai - atsevišķos trauciņos) bez vāka un liek cepeškrāsnī, lai iegūtu brūno garoziņu augšā. Ja ir plīts ar iespēju karsēt no augšas, var droši izmantot to, jo apcepšanai ir tikai dekoratīva nozīme.
Beigās vajadzētu izskatīties apmēram šādi - http://www.karakoyborek.com/images/firindasutlac.gif

Ir recepšu varianti, kur tiek pievienots arī sakults olas dzeltenums, kanēlis, rozīnes.

Pasniedz remdenu vai auksti izdzesētu.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]zigrida
2006-08-28 14:38 (saite)
mmm, izklausās ņamma. pamēģināšu

(Atbildēt uz šo)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?