BORŠČS
piektdien viena kolēģīte tik gardi stāstīja BORŠČA recepti, ka nolēmu paprovēt:
Liek vārīties gaļu, noputo, nomaina ūdeni, nomazgātu gaļu liek vārīties atkal...
Liek cepties sagrieztus sīpolus, rīvētus burkānus, sasmalcinātu papriku
Applaucē un nomizo tomātus (tas ir viegli, plaucēt var pat tai pat grāpī kur vārās gaļa)
sagriež un pusi liek klāt cepināties, pusi atstāj lai piebērtu beigās
Pievēršas gaļas katlam
Ja gaļa mīksta, liek smalcinātus svaigus kāpostus (var ari skābus, var ari abejādus)
Un kartupeļus (man patīk ļoti mazos kubiciņos, bet par gaumi nestrīdas)
Pec brītiņa pievieno saceptos dārzeņus
Atsevišķi apcep rīvētas vārītas bietes + biškucīt ketčups
tās ar uz katlu
Tad noceļ
Toč, toč čiplociņu
otru pusi tomātus
Un ļauj visam zem vāka minūtes 10 nomierināties
Var ar krejumu...
seši veči ēda un teica, ka neesot labi, esot baigiii garšīgi!
un tad vēl tie viņu pikantie joki nu pilnīgi bez sievišķās indes :D