Aukstā teļa gaļas zupa
Ideja špikota no "zupas" ārtā restorāna.
Vajag (uz 4 ēdājiem):
teļa gaļu ~ 300g
olas 2-3
lokus bunti
dilles bunti
redīsus 300-400 gr.
tomātus 2 gab
gurķus 3 mazos, 1 ja ir lielais garais
2 pakas kefīra
sinepes, mārrutki
1/2 paciņas majonēzes (es ņemu Provansas)
Teļa gaļu novāra ar nedaudz sāls un atdzesē. Baigās šaubās par gašas kvalitāti var piebērt arī Vegetu vārot.
Olas novāra, 15 min. lai būtu cieti vidi.
Sagriež dilles, lokus, redīsus uz 4 daļām, tad šķelītēs. Gurķus smalki, kā rosolam. Tomātus arī smalki, bet ne pārlieku. Olas atdzišušas sakapā smalki. Aukstu teļa gaļu sagriež strēmelītēs. Visu saber katlā, vai kādā lielā bļodā. Kārtīgi sajauc visas traukā esošās sastāvdaļas ar majonēzi. Tad pielej lielāko daļu 1 pakas kefīra. Bet krūzīti kefīra sputo ar 1/2 tēlkarotes sinepju un 1/4 tējk. mārrutku. Un tad pievieno zupai. Tagad var likt atdzist vēl ledusskapī, vai arī celt galdā. Otru paku kefīra liek uz galda, lai katrs no ēdājiem var vēl paškaidīt zupu pēc savas "biezuma" gaumes.
Galvenais, lai visas sastāvdaļas ir kārtīgi aukstas un kefīrs kā no ledusskapja.
(Lasīt komentārus)
Nopūsties: