"Šveices zupa"
Šitādu ēdienu mums sniedza galdā pirms 3 ziemām Šveices kalnos.
Cik nu tur zupas, spriediet paši.
Gabalu teļa gaļas nomazgā un liek lielā katlā (0,5-1kg, atkarībā cik jūsmājās ēdāju). Klāt liek pusi vai 2 puses galviņkāposta tādu pašu veselu. 1/4 daļu selerijas saknes, nomazgātu nomizotu, bet arī nesagrieztu. 2-3 veselus, notīrītus burkānus. Pielej ūdeni, lai visam pāri un liek uz vidējas uguns vārīties. Vāra 1h vimaz. Pa vidam pievieno sāli. Ja gribas, var vēl pielikt lauru lapu, 2-3 veselus melnos piparus, veselu notīrītu sīpolu. Tad, kad gaļa ir mīksta, bet vēl nejūk ārā visas sastāvdaļas no zupas izceļ ārā. Pieliek mazos salmiņmakaronus, ēdamkaroti sviesta un izvāra. Tā ir zupa. Tagad par to pārējo. Vispirms sakuļ saldo krējumu putās, bet bez cukura. Sakultam ar dakšu piejauc mārrutkus un nedaudz etiķa. Tā būs mērce. Lieciet mārrutkus pēc savas ģimenes ieskatiem pret asu ēdienu. Baltmaizes kukuli pārgriež uz pusēm un cepeškrānī uz restēm apgrauzdē. Kamēr grauzdējas uzjauciet zaļo sviestu (sviests+sakapāti zaļumi+saspiests ķiploks) Tikko grauzdētai maizei uzziediet zaļo sviestu nelielā daudzumā. Ņemiet vērā, ka maizi lauzīs katrs ēdājs sev, tāpēc, ja sviesta būs par daudz un tad neiesūksies maizē, nāksies noķēpāties. Paēdat zupu un tad uz liela šķīvja celiet galdā visus no zupas izķeksētos dārzeņus. Uz otra šķivja mums ir grauzdētā maize. Griežam liekam katram šķivī gabalu gaļas, gabalu kāposta, burkānu (seleriju varbūt arī kāds ēdīs, bet gan mūsmājās neviens neēd , taču vārot klāt viņu vajag, citādi zupas garša ir pliekana ), tam kam garšo atdodam vārīto sīpolu. Apziežam visu ar mārrutku putukrējumu un ēdam otro, piekožot klāt grauzdēto baltmaizi.
Holā!
Jāatzīmē, ka ēdiens tik vai tā sanāk maigs.