Svētdiena ([info]sunday) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2003-07-11 21:28:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
buutu jauki...
ja kaads no jums vareetu man pastaastiit, luudzu, kaa preciizi jaataisa shokolaades desu jeb "laacja suuds" (kaut kur ir dzirdeets kas tamliidziigs :)???


(Ierakstīt jaunu komentāru)

:)
[info]kakje
2003-07-13 18:00 (saite)
reku es atradu Delfu foruma Lauksaimn.plauktaa
5. Lāča sūds (Kalnu Lapsa)
Ņem kakao, sviestu, cukuru, sataisi "šokolādi"- daudz šīs pamatmasas un plēs iekšā rozīnes izmērcētas lielas, aprikozes gabaliņos, sadrupinatus cepumus, mandeles saklapetas un marmelado gabalinio un viskocitu, kas tev salds un gards stāv saldumskapītī. Tad šito jaukumu uzliek uz follijas, saforme ka grib (mans vecais brūtgāns reiz uztaisīja sirds formā ar tukšu vidu, bija lāča sirdsveida kaka) ledusskapī, divas stundas sēž pagalmā vai uz terases un virtuvi nokodē pret sevi, un kad masa sastingusi tad atkodē. ~a, aizmirsu, beigas var piešaut drusku konjaka vai brendija. Vai ari plumes rozines un apricotus izmerte taja alkakaulā, tikai tad nedod bērniem. tie pec tam smejs un purkiskinas :))))

7. Lāča sūds II (Lapsa)
vajag apm 400 g cepumu
150 g sviesta
2 olas
2 teejkarotes kakao
+ marmelaade,rieksti, aprikozes utt

arii taapat - sviestu ar olaam leeni uzkarsee (lai nesanaak salds olu kultenis), pieliek kakao, to visu lej bljodaa, kur pirms tam sadrupinaati cepumi (nesen atklaaju, ka baigi labie ir keishu cepumi HERKULES - 180 g pacinja maksaa 12 santjikus, ljoti drupani, ar rokaam var feini sadrupinat) un ko nu vel gribas likt klaat.

galvenais, ka shie kulinarijas briinumi sanaak vienmeer.

8. Lāča sūds III (Serdjuchka)
Aha laacha suudu taisa tieshi taa kaa rakstiija lapsa, man kaadreiz beerniibaa mamma apgalvoja, ka vislabaak shim pasaakumam piestaavot tikai marmelaade Gundega un tikai un vieniigi cepumi Slega un ietiepiigi to vien arii klaat lika, patiesiibaa praksee ljoti labi paarbaudiijies, ka var likt klaat visu, ko vien grib :)) Kaut arii esmu taisiijusi bez taam olaam. Vienkaarshi sviestu sajauc ar kakao un saldo kreejumu, kaa pamatmasu liekot sadrupinaatus (sastampaatus) cepumus + marmelaadi, riekstus, aprikozes, baigi labi ir ja ieliek sadrupinaatas ledenes un tad to visu ledusskapii - liekie taucinji uz gurniem garanteeti.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: :)
[info]sunday
2003-07-14 16:49 (saite)
PALDIES :))

driiz buus jaaiet gatavot ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Re: :)
(Anonīms)
2010-06-25 13:45 (saite)
Nezheligi nosaukumi :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?