Rokforas siera mērce
Gluži nejauši, intuīcijas vadīta, nopirku Valmieras ražojuma "delikatesi" - Rokforas siera krēmu. Tādā nožēlojamā šālītē, maksā zem 40 santīmiem. Garšīgs ar labu maizi. Bet vakar pamēģināju izkausēt uz pannas, iznāca perfekta rokforas siera mērce - nu gluži kā tās, ko pasniedz restorānā. Kausēju 3 personām 2 šālītes. Pieliku mazmazdrusciņ pesto. Tik, la nenoņem siera garšu, bet mazliet bagātina tā saucamo buķeti:)))
Pasniegt var vienkārši ar pastu un siltiem tomātiem, labi derētu klāt ātri ceptas jaunlopa filejas. Bet lieliski, manuprāt, garšotu ar tvaicētiem dārzeņiem - tādiem kā brokoļi, cukīni, puķukāposti,burkāni enivej - jebkurš maigais dārzenis. Bet ne, piemēram, paprika, kuras garša ir pārāk spilgti izteikta.
Ja netvaicē, ļaunākā gadījumā var vārīt (ne jau cukīni, protams, bet tos citus). Vai grillēt cepeškrāsnī.
Tvaicēt nav sarežģīti, pat ja jums nav voka. Var ņemt katlu, kurā ielej nedaudz ūdens, un likt dārzeņus duršlakā. Jāņem vērā, ka tiek, kas cietāki, jāsagriež sīkāk vai plānāk, tie, kuri tvaicējas ātri (cukini, brokolis) - lielāki. Vispār, tvaicējot dārzeņi nāk gatavi apbrīnojami ātri, nav ūdeņaini, saglabā izteiktāku garšu.