Ar sēnēm pildīta strauta forele
Pildīta strauta forele
divas 600-800g smagas foreles
1 saišķis pētersīļu
2 puravi
500g šampinjonu
1 citrona sula
50g svieta
matli baltie pipari
50-100ml baltvīna
100ml saldā krējuma
100g Parmezānas siera
sāls
Zivis apslaka ar citrona sulu un ierīvē ar sāli un pipariem
pētersīļus smalki sakapā
purava balto daļu gareniski pārgriež un sagriež smalkās šķēlītēs
sieru smalki sarīvē
Uz pannas sakarsē sviestu, tajā sutina šampinjonus un puravus
kad sēņu sula ir iztvaikojusi, pievieno pētersīļus un baltvīnu, pēc tam pievieno saldo krējumu un sarīvēto sieru. Beigās vēl pēc garšas(vai "uz aci") piparus un sāli.
Katru zivi novieto uz folijas loksnes kura pirms tam ir apziesta ar olīveļļu, zivis pilda ar sagatavoto maisījumu un rūpīgi ietin. Ietītās zivis liek cepeškrāsnī un cep 25-35 min 180grādu temperatūrā.
Pārbaudīta recepte - baigi izvirtīgais gardums.
Varot gatavot šādi arī asari, bet tādu variantu neesmu veidojusi -nemīlu es asarus.
(Lasīt komentārus)
Nopūsties: