Fiksais našķis, kā kārtīgs ēdiens arī der
Vajag:
paciņu saldētos burkānīšus ar zaļajiem zirnīšiem
puspaciņu saldētu puķkāpostu
mazo tetrapaciņu ar saldo krējumu
kādus 200g saldētas garneles
olīveļļu, nu tā ne daudz, ne maz
ķiplokus, 2-3 lielas daiviņas
dziļo pannu - izrīcībai
Ķiploku daiviņas notīra no ārējās čaulas, novieto uz piem. dēlīša un ar plaukstas pamatni spēcīgi uzsit pa tām, lai tās ieplaisātu. Tad liek uz pannas, kurā jau ir sakarsēta olīveļļa un apcep kārtīgi. Pec tam pašus ķiplokus var mest āra, vai kur izmantot, bet šai receptē tie turpmāk ir lieki.
Uz pannas uzber saldētos dārzeņus un uz vidējas uguns pasutina. Pēc kāda brīža, nu aptuveni min. 5-7 pielej vārītu aukstu ūdeni, tā nedaudz, lai dārzeņi ir pārklāti. Pieliek garšvielas, bet minimāli. Es lieku sāli uz kaltētu seleriju biku-biku. Pasutina, līdz dārzeņi mīksti, bet nejūk. Tad pielej visu saldo krējumu un pieber garneles. Ļauj uzburbuļot un uzreiz griež nost. Un HOLLĀ! - gatavs ēšanai.
Slinkumā es ēdu tieši šādu, bet elleganti izpildās arī pie ar sēnēm pildītas strauta foreles.
(Lasīt komentārus)
Nopūsties: