f ([info]f) rakstīja [info]gardumi kopienā,
garneļu krēmzupa
4 personām

500 g nelobītu garneļu
2 ēd.k. sviesta vai margarīna
1 mazs burkāns
1 selerijas kāts
gabaliņš purava
2-3 diļļu zariņi
3 ēd.k. kviešu miltu
1 l ūdens
2 zivju buljona kubiņi

iebiezināšanai:
2 olu dzeltenumi
200g saldā krējuma
sasmalcinātas dilles

Garneles atkausē un noloba, čaulas noskalo aukstā ūdenī, labi notecina, katliņā izkausē taukvielas, pievieno čaulas un uz lēnas uguns apviļā karstajos taukos, dārzeņus sagriež gabaliņos, dilles un dārzeņus pieliek garneļu čaulām, uzsijā miltus, nepārtraukti maisot pievieno ūdeni un buljona kubiņus, vāra 15-20 min. buljonu izkāš, traukā sakuļ saldo krējumu ar olu dzeltenumiem. buljonu, nepārtraukti putojot, pievieno krējuma un olu kultenim. zupu lej atpakaļ katliņā un karsē uz lēnas uguns līdz tā kļūst tumīga. ZUPU NEDRĪKST VĀRĪT. zupas šķīvjos liek nolobītas garneles un virsū lej krēmzupu.

neesmu taisījusi, bet recepte, kā redzi, ir :)


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?