ķēmi nāk ārā no krūzītes ([info]teeja) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2004-02-05 15:20:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Taizemiešu nūdeles ar Tofu (Pad Thai)
Nu skan jau smalki, un ir briesmīgi gardi, turklāt nav pārāk daudz kaloriju, sanāk tā padārgi, bet uz svētkiem jau var.

vajag:
1) Rīsa nūdeles - var nopirkt RIMI, no vienas paciņas kādas 3-4 porcijas sanāk
2) TOFU (sojas) sieru - jāpērk latviešu, tas 3reiz lētāks un pat teiktu ka ir garšīgāks
3) zemesrieksti, 200 - 300 grami
4) svaigi lociņi drusku, garšai
5) mērce...(vissarežģītāk)...Latvijā īsto Pad Thai mērci tā i neatradu. Var lietot visādas taizemiešu, arī sweet&sour, kaut ko tādu vidēji pikantu, var kaut ko kombinēt pats, ar sojas mērci un sarkano...nu precīzu recepti nezinu tai spedifiskajai mērcei, varbūt kaut kur var atrast.
6) ola

Uz pannas uzlej olu, apcep, sakuļ (tā lai sanāk scrambled), noliek malā
Pēc tam uzliek lociņus, sagriestus 2-3 cm gabalos, apcep drusku, lai vēl ir zāles zaļums un skraukšķis, noliek malā
Uzliek tofu, salauztu gabaliņos, apcep, pāris minūtes, lai brūngans un pazūd jēla tofu garša

Uzvāra ūdeni, uzlej virsū nūdelēm, patur 3 min (nevārot!), nolej, noskalo ar aukstu ūdeni. Pēc tam liek nūdeles uz tukšas pannas, drusku pacep, liek klāt tofu, olu, lokus, samaltus zemesriektus, sacep, beigās pievieno mērci, kas arī dod garšu tam visam (atceraties, nekādas garšvielas nekam citam klāt nav jāliek)

Nu, un jāēd uzreiz protams.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mazheks
2004-02-05 17:16 (saite)
izklausaas jau jauki, bet man ka galjeedaajam galjina klaat prasaas kaut kada, vai vismaz garneliites.
bet part manu receptiiti runaajot.. nju, ja jau nesanaaca, tad piedod ka taa. izklaastiiju, cik preciizi vareedams, nekas, ja kaadreiz dzivee sanaaks, tad atnaaksi ciemaa, kad me taisa to padariishanu. redzees, kaa pasham izgudrotaajam sanaak.
p.s.
a par magoneem runaajot.. redzi, ne viss, kas ir eedienaa dod tam piegarshu. vienkaarshi es taa taisu un viss.
bet par garshvielaam runaajot - nju man jau pati tiiri asi eedieni, bet ja liek peec garshas nemaz tik traki jau nav. :P

lai labi taisaas un garsho

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re:
[info]teeja
2004-02-05 17:27 (saite)
nē, zini, tikko sapratu, ka nav taisnība, par to ka nesanāca, ja jau apēdu viena pati gandrīz puskilogramu gaļas un vēl tagad nevaru beigt domāt par to ko saņēmos un ieliku ledusskapī.baigi labs tomēr tas pikantais gašvielu apdegums kas izveidojās ap katru gabaliņu.

un tofu vietā var likt jebluru gabaliņos apceptu gaļu, esmu taisījusi ar cūku. man kaut kā veģetārie un zivju ēdieni daudz lielāku strastj izsauc kā gaļa, liekas kaut kas netveramāks un ar smalkāku garšu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sleep_talking
2004-02-05 19:07 (saite)
drausmiigi superiiga recepte izklausaas. viena no tuukstosha, kas mani iedvesmo meegjinaat :)

(Atbildēt uz šo)


[info]gorgona
2004-02-08 01:46 (saite)
izklausās perfekti.
man jau uzreiz liekas, ka zinu, kā tāda garšo :)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?