Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja [info]futbol_hokej kopienā,
@ 2008-02-11 06:52:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
NBA supertreidi
"Prayer, believe in prayer" (Stīvs Kerrs, "Phoenix Suns" GM)

Simtiem eseju un rakstu visās iespējamās avīzēs un žurnālos, tūkstošiem postu neskaitāmajos blogos par diviem supertreidiem nebūtu bijuši, ja būtu noticis viens, ļoti vienkāršs un visiem saprotams treids: Šons Merions tiktu apmainīts pret Po Gasolu. Atņemtu preses akvārijam visu barību, tiesa. Bet kas ir tagad? Tagad mums ir bars ar idiotiem itin visur. Lielākā daļa turpmāko rindiņu tiks veltītas, protams, skaļākajam no pasākumiem - brīdinu, daudz burtu.

Uzreiz pēc tam, kad  Fīniksas līderi Šonu Merionu "pēkšņi" aizmainīja uz Maiami "Heat" pret līgas visdraudīgāko mēbeli, leģendāro ultraveterānu Šakilu O'Nīlu, presē tikai retais nenosauca Fīniksas GM Stīvu Kerru (pirmais gads čuvakam pie trenera stūres vispār!) par toksikomānu kā minimums. Sekoja ieteikumi griezties atkarīgo palīdzības centros un runāt ar psihiatriem. Tas viss uz emocijām, tā gan. Pēc tam, kad galvas atvēsinājās, sekoja mēģinājumi atrast jauniegūtajā Šakilā kaut kādas pozitīvās īpašības, kas ļautu vismaz iluzori cerēt uz viņa palīdzību pleiofos. O, tās tiešām tur ir, bet par to man tagad negribētos runāt, es par ko citu. Visvairāk mani pārsteidza, ka Meriona aizmainīšana projām daudziem izrādījās vispār kā sniegs uz galvas, kaut kas pilnīgi negaidīts. Kas, Fīniksā ir problēmas, mums pleiofi nāk virsū, mēs paliekam bez sava līdera, oj!

Fakts, ka Merions grib pamest komandu, bija zināms jau pirms sezonas, par to bija daudz netiešu un oficiāli neapstiprinātu ziņu. Kur nu! Pats galvenais - bija zināms, kāpēc viņš vēlas to darīt, kam vispār tik neatrisināmam ir jānotiek, lai Fīniksas menedžments izšķirtos uz TIK radikālu soli. Problēmas ar treneri? Nekādu. Laukumā daudz laika, daudz metienu, spēle iet caur viņu - pēdējos gados Šona līdera loma kļuva aizvien izteiktāka. Problēmas ar komandas menedžmentu? Matriksam bija (un ir) superalga, par to vispār ir smieklīgi runāt. Kas mums paliek - problēmas ar komandas biedriem, problēmas ģērbtuvēs. Kaut kādus sīkākus minējumus šeit izteikt būtu bezjēdzīgi, taču par neveselīgo atmosfēru komandā arī ir bijis pietiekoši daudz runāts.Merions grib būt tāds kā Aiversons, grib, lai viņu naturāli pielūgtu laukumā, uz ielas, kā arī lielveikalu autostāvvietās. Un tieši tāpēc uz jautājumu "kāpēc vispār ir jāmaina projām Merions?" atbilde ir šāda - "Matrikss var būt nenormāli kruts superstārs, taču ar šādu tīmvorku un atmosfēru mums pleiofos nav ko darīt". Un izvēle ir par labu komandai. Pareiza izvēle, es uzskatu.

Otrs jautājums, kas parādījās - a PRET KO līgā vispār ir iespējams iemainīt šāda kalibra spēlētāju ar 16 miljonu gada algu? Variants: var veikt apmaiņu, teiksim, ar Sakramento "Kings". Mēs viņiem Šonu, viņi mums - savu starta piecinieku. Līgas komisija skatīsies zvērojošām acīm un skaļi griezīs zobus, taču neko izdarīt nespēs. Labi, tas joks. Bet ja nopietni, tad varianti izrādījās tikai trīs (a kurš varēja zināt, ka šosezon Lielā NBA Supermārketa vietā būs paplucis kiosks?):

1.ANDREJS KIRIĻENKO (Utah Jazz) - variants, kas izskanēja Fīniksas presē vēl pirms sezonas, un vismaz man likās tīri sakarīgs. Divi spēlētāji, kas nav apmierināti ar komandām. Abiem viss vēl priekšā. Katram savi plusi. Cik nopratu - Fīniksa bija par, taču Jūta domāja, domāja un beigās izdomāja, ka mēģināt vest pie prāta iespītējušos krievu, kas tomēr ir izteikts komandas spēlētājs, būs vieglāk nekā ņemties ar cimperlīgu Elvisu. Un, kā to ir pierādījis laiks, Jūtai izrādījās pilnīga taisnība.

2.PO GASOLS (Memphis Grizzlies) - lūk, kam vajadzēja notikt! Uz Gasolu, protams, stāvēja vesela taraspunkta rinda, kaut vai tāai pašai Čikāgai viņu vajadzēja kā akvalangistam skābekli... Kurš, kurš gan varēja paredzēt, ka Memfisas GM Markam Aieveroni galvā iesēdīsies TĀĀĀĀDI tarakāni, ka pat uz Kerra toksikomānijas fona, viņa lēmums atdot Gasolu Losandželosas "Lakers" ir jau pilnīgi neiedomājama, kosmiska apmēra stulbums un idiotisms, par kuru ņirdz visa līga, un pat nespēj to cik daudz jēdzīgi nokomentēt! Uz "Lakers"! Un pret ko? Pret nahuj nevienam nevajadzīgo Kvami Braunu un pirmajiem diviem nākamā gada draftiem!!! Jo sevišķi absurds un smieklīgs ir tieši pēdējais punkts - draftā 2008 (nē, nu, Memfisa ta mums ir līgas priekšpēdējā vietā, paši saprotat, fair trade) visi galvenie stāri ir saspēles vadītāji. Kuru kopskaits šobrīd Memfisā ir precīzi četri. Nekas, nākamgad būs seši....seši mazi saspēles vadītāji... Cirks uz ledus, cirks, es nevaru.

3. ŠAKILS O'NĪLS (Miami Heat) - A KAS MUMS VĒL VISPĀR PALIEK? Nē, Fīniksai, kas iet pēc čempionu gredzeniem nekādu daudzskaitlīgo Sakramento skamu vai draftus nevajag. Priekš kam? Viņiem vajag Meriona vietā pirmkārt jau spēlētāju ar tādu pašu nevāju īpašību, kuru vairāki ārzemju basketa komentētāji sauc par impact. Ar šo terminu viņi saprot - tā, lai pretiniekiem šis spēlētājs pirms mača rādītos naitmeiros. Īsāk sakot - iedvestu šausmas. Šajā sakarā kāds no NBA apskatniekiem, atceroties pagājušgada pleiofos, kad "Suns" spēlēja ar Sanantonio "Spurs", un kāds no pēdējiem ievilka Stīvam Nešam pamatīgi ar elkoni, izteicās sekojoši - "ka tikai šoreiz negadās, ka Šakils nejauši neuzkāpj Tonijam Pārkeram uz kājas". Lai nu cik lēns O'Nīls šobrīd nebūtu (a ir viņš ellē lēns, gadi, gadi), tomēr tas būs pamatīgs spēks zem groza, kas tik ļoti Fīniksai pietrūka pagājšgad, un respekts no pretinieku puses.

Tā, ka šis Meriona - Šakila treids ir normāls un saprotams.

ps1 - mūsējie, tobiš Goldensteita, tobiš Dons Nelsons, pieņemot uz ceramajiem pleiofiem darbā Krisu Vēberu, muķī kaut ko nelabu. Pēc paša Nelsona vārdiem, viņam jau sen bija sapnis laist Elu Haringtonu laukumā no soliņa, kā sesto spēlētāju. Els par šiem sapņiem ļoti nefano. NBA apskatnieki - Don's gambling. Kaut kā tā, jā.

ps2 - trešā supertreida "Džeisons Kids (New Jersey Nets) uz Dalasas "Mavericks" nebūs, jo kā izrādījies Dalasā ir tikai trīs basketbolisti, bet pārējie  ir aptuveni strītbolisti no ielas. Nets menedžments: ņeņeņe :)  Ja Ņūdžersija jau šajā sezonā ir pilnīgs acidhauss, tad varu tikai iedomāties, kādus fenomenālus svētkus superpāris mums sagādās nākamajā:  Vinss Kārters ar sniegbaltu smaidu, daudzmiljonu konraktu un pilnīgu pohuju uz visu apkārt notiekošo, un blakus zobus griezošs Tētuks Kids, piesarcis dusmās par šo netaisnīgo, bļ, pasauli un mudakiem, bļ, cilvēkiem!

Viss!



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]juris_tilts
2008-02-17 23:09 (saite)
Jauka analīze.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?