Полиграф Полиграфович Шариков ([info]sharikov) rakstīja [info]futbol_hokej kopienā,
@ 2007-07-12 12:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
NHL brīvo aģentu tirgus: ieguvēji un zaudētāji.
Ieguvēji.

Avalanche. Kreisās malas uzbrucēja Raiana Smita vārds ir pietiekoši labi zināms, lai šajā sakarā neko vairāk nevajadzētu piebilst. Vēl labs pastiprinājums ir iegūts aizsardzības līnijā Skota Hennena personā, kurš labi pilda gan savus tiešos pienākumus, gan arī vajadzības gadījumā prot pieslēgties uzbrukumam.

Blues. Karija un Tkačuks. Pirmajam varbūt ir nedaudz pārmaksāts (6 miljoni gadā), taču nav izslēgts, ka šāds solis attaisnosies. Otrais ir atgriezies komandā, no kuras uz īsu brīdi aizgāja pagājušajā sezonā, lai uzspēlētu Thrashers, bet nu ir atpakaļ. Uz kopējā ieguvēju fona Blues gan vienalga izskatās pēc autsaideriem. Ir jānotiek brīnumam, lai mēs komandu nākošgad redzētu spēlējam play-off.

Capitals. Nefanoju un nekad nefanošu ne par šo komandu, ne par Ovečkinu, taču jāatzīst, ka komanda ir pastiprinājusies pietiekami cerīgi, lai varētu cerēt uz krievu superzvaigznes superrezultatīvu spēli nākamajā sezonā un, protams, uz tikšanu izslēgšanas spēlēs. Nīlanders, Kozlovs un jaunais zviedru talants Bekstrēms uzbrukumā un Poti aizsardzībā ir gana spēcīgs papildinājums galvaspilsētniekiem.

Flyers. Izskatās, ka nākošgad mēs beidzot redzēsim lidotājus tur, kur viņiem tradicionāli arī būtu jābūt - līderu vidū. To nodrošinās Briērs, kura sadarbība ar Gaņjē solās būt visnotaļ auglīga, Hārtnels, kurš komandai piedos muskuļus. Varbūt nedaudz pārsteidzīga izskatās vienīgi talantīgā uzbrūkošā aizsarga Pitkanena aizmainīšana uz Edmontonu, jo potenciāls šim spēlētājam neapšaubāmi ir milzīgs. Toties pretī iegūts ir veterāns Džeisons Smits, par kura augsto profesionalitāti it kā nevajadzētu šaubīties, kaut gan mani māc šaubas par šīs maiņas lietderīgumu. Dotajā maiņā vēl tika iesaistīts Sendersons (uz Edmontonu) un Lupuls (uz Filadelfiju), un šajā aspektā Flyers ir tikai ieguvēji, kaut jaunais talants pagaidām nav attaisnojis uz viņu liktās cerības. Anaheima viņu izvēlējās ar augsto 7. numuru 2002. g. draftā, bet ne tur, ne Edmontonā viņš nespēja īsti atvērties, krājot mīnusus pie lietderības koeficienta uz nebēdu. Otrs iespaidīgākais ieguvums komandai ir aizsargs Timonens, kurš ir labs visās frontēs - gan aizsardzībā, gan pieslēdzoties uzbrukumam.

Kings. Ivanāna komanda ir ieguvusi aizsargu Bredu Stjuartu, centru Handzušu, Naģu, Preisingu un Kolderu. Ļoti pretrunīgi vērtējami ieguvumi, izņemot Preisingu, kurš Senators rindās pagājušajā sezonā bija viens no lietderīgākajiem aizsargiem. Stjuarts ir Stjuarts, no kādreiz ļoti perspektīvā aizsarga laikam īpašu progresu nav vērts gaidīt, par Handzuša kondīcijām pēc praktiski izlaistas sezonas īstas skaidrības nav, Naģs ir līdz šim pārvērtēts spēlētājs, kurš neizceļas ar īpašu rezultativitāti, savukārt ar Koldera iegādi diez vai vispār bija vērts riskēt. Jāatzīmē komandas pašreizējās problēmas vārtsargu līnijā, kas visus tās ieguvumus var pārsvītrot ar treknu svītru.

Penguins. Mana mīļākā komanda ir pastiprinājusies ar Sikoru un Sidoru. No pirmā acu uzmetiena neslikti, taču abi hokejisti vairs nav tik labi kā agrāk. Tomēr viņu pieredze izslēgšanas spēlēs var noderēt. Abi ir bijuši Stenlija kausa ieguvēji, pie tam pieredzējušu veču klātbūtne jaunajiem pingvīniem jebkurā gadījumā noderēs.

Rangers. O-la-lā! Gomezs un Drūrijs. Bez komentāriem. Piebildīšu vienīgi, ka Rangers ķērušies pie vecajiem labajiem trikiem sakopot savā komandā pēc iespējas vairāk zvaigžņu. Nu lai jau veicas, hmm.

Zaudētāji.

Devils. Aizgājuši ir Gomezs un Rafaļskis, kā rezultātā jau tā nelielais komandas uzbrukuma potenciāls ir samazinājies līdz minimumam. Zubrus un Višņevskis jau gan nebūs tie, kuri pilnvērtīgi spēs aizstāt abas aizgājušās zvaigznes.

Islanders. Pagaidām lielākais neveiksminieks. Raians Smits, Džeisons Bleiks, Rihards Zedņiks, Viktors Kozlovs un vadošais aizsargs Poti. Iespaidīgas brūces, kuras diez vai spēs aizdziedēt Fedotenko, Komrijs un Gerins. Pēdējais jau iecelts kapteiņa kārtā, kas viņu ir ļoti iepriecinājis. Redzēsim, vai viņu iepriecinās komandas un paša rezultāti jaunajā sezonā.

Oilers. Kevins Lou ir viens no nejēdzīgākajiem ģenerālmenedžeriem līgā, taču taisnības labad jāpiebilst, ka spēlētāji nelabprāt brauc uz Kanādas Sibīrijas garlaicīgo pilsētu. Tam spilgts apstiprinājums ir Nīlanders, kurš skandalozā kārtā par mazāku algu izvēlējās spēlēt ASV galvaspilsētā. Pluss tomēr ir Pitkanena ieguvums, no kura vismaz var cerēt sagaidīt progresu. Pie tam viņš labi palīdzēs uzbrukumā (!), ar kuru komandai pēc Raiana Smita aiziešanas bija lielas problēmas.

Predators. Uz pāris gadiem uzplaiksnījot līderu vidū, komanda nu ir nolemta iespējams pat autsaidera lomai. Zaudēti ir Karija, Hārtnels un Timonens, bet viņu aiziešanu ar Bonku un Devrīzu nav iespējams kompensēt.

Sabres. Diemžēl pēdējo pāris gadu spilgtākā komanda, zaudējusi Briēru un Drūriju, acīmredzot būs spiesta cīnīties vien par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. Kaut gan varbūt es maldos un pēkšņi uzplaiksnīs Dereks Ruā. Droši vien mēs redzēsim maiņu Vaneks - Ruā - Afinogenovs un tas solās būt gana aizraujošs, bet viņu pretiniekiem netīkams skats.

Senators. Nekādas aktivitātes brīvo aģentu tirgū Stenlija kausa finālisti pagaidām nav izrādījuši, toties ir pazaudējuši Komriju un Preisingu.

Citi.

Black Hawks. Varbūt arī būtu ieceļami ieguvēju kārtā. Veiksmīgs ieguvums draftā, Langs, kurš varbūt spēs labi sadarboties ar Havlātu, kuru, cerams, nemocīs traumas, Perro... Taču tradicionāli Čikāga vienalga pamanās būt starp līgas bezperspektīvākajām komandām rezultātu ziņā, kas liek uzmanīgi skatīties uz viņu izredzēm jaunajā sezonā.

Canadiens. Prom Surejs, no kura gan vienalga aizsardzībā nebija nekādas jēgas, savukārt iegūts Hamrlīks, kurš varbūt nav tik rezultatīvs kā iepriekšminētais kanādietis, taču vismaz aizsardzībā ir noderīgs.

Canucks. Un nahren bija vajadzīgs parakstīt līgumu ar Āronu Milleru?

Coyotes. Noslēguši līgumu ar Maiku Jorku. Diez vai līdz ar to ir gaidāma radikāla situācijas uzlabošanās. Zaudējuši Nolanu (pofig, bijis, nebijis, kaut gan pagājušā gada haotiskajā koijotu bandā vēl bija viens no labākajiem).

Ducks. Sk. Red Wings. Vēl nez kāpēc iedabūja savās rindās bēdīgi slaveno Bertucci. Varbūt arī Braiena Burka vadībā spēs atjēgties, kas to lai zina.

Flames. Zaudējuši vienu no saviem vērtīgākajiem aizsargiem Hamrlīku, ieguvuši viņa vietā Sariču, bet Nolanu uzbrukumā. Ne šis ne tas.

Maple Leafs. Ieguvumu vidū Džeisons Bleiks, kurš izmantoja izdevību aiztīties no Islanders, taču nav teikts, ka viņš spēs atkārtot savu rezultativitāti jaunajā komandā. Šķīrušies no Janika Perro, kurš tagad uzvarēs iemetienus Čikāgā.

Red Wings ir zaudējusi Šnaideru, kurš Anaheimā mēģinās aizstāt Skotu Nīdermaijeru, taču ieguvusi Rafaļski. Vēl komandā atgriezies Dreiks, kuru Detroita tālajā 1989. g. draftā izvēlējās ar kopējo 116. numuru. Nospēlēja tur tikai pāris sezonas, bet tagad nu atgriezies laikam beigt karjeru. Katrā ziņā viens no tiem spēlētājiem, kuram vajadzēja mest hokejam mieru jau uzreiz pēc lokauta.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dunduks
2007-07-12 14:16 (saite)
jaaatziimee arii $$$ birums, jo man taa pasha Vaneka kontrakta lielumsxilgums (ja pareizi atceros, tad 7x6), lika piepacelt uzacis

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]sharikov
2007-07-12 15:09 (saite)
Ar Vaneku vispār ir interesanti. Lai arī Sabres atkārtoja Oilers piedāvāto algu austrietim, oficiāli viņi to apstiprinājuši pagaidām nav, tas ir, nav to reģistrējuši NHL ofisā. Tātad līdz piektdienas rītam Vaneks ir Edmontonas īpašumā, bet pēc līgas likumiem Sabres ir nedēļa laika, lai noliktu konkurentus no Kanādas uz lāpstiņām. Pretējā gadījumā Vaneks pilnīgi noteikti nomainīs jautro Bufalo pret vēl jautrāko Edmontonu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]vienna
2007-07-12 22:59 (saite)
pingvīnu krosbijs iet pamatīgi jāgra pēdās :) bet tas ir forši. ja pingvīni noturēs visus trīs spožos jaunuļus, šitā brigāde ne tikai atkal sitīsies pa īstam pēc stenlija, bet arī pamatīgi uzvārīsies un lemjē varēs smaidīt par ieguldīto paškapitāla atdevi dubultā :) bet galvenais jau ir skaists hohejs, un krosbija brigāde spēlē tiešām jauneklīgu un ļoti azartisku un baudāmu spēli. kopš žoltoka un ozo un irbes cīniņiem nebiju vēlējies redzēt pilnas spēles.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]sharikov
2007-07-13 08:58 (saite)
Ō, ja no paša sākuma man vēl bija bažas, ka Krosbijs ir ticis pārreklamēts, tad jau ar viņa pirmo sezonu NHL man tās izgaisa un radās pārliecība, ka šis puika tiešām var sasniegt ļoooti daudz. Prieks vērot viņa spēli. Plus vēl Malkins, Džordans Stāls, nu arī Espozito. Vienīgā problēma, ka talantīgu centra uzbrucēju pingvīniem ir par daudz (visi šie 4 puiši, kā zināms, tādi arī ir), un kā viņi sadzīvos vienā komandā ilgtermiņā, tas ir interesants jautājums. Nu ja, bet var jau kādu nedaudz pārkvalificēt, kas ir, tas ir.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2007-07-16 10:06 (saite)
vairākumos taču šķiet spēlē kopā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sharikov
2007-07-17 08:49 (saite)
Vairākumos ir vairākumos, cita specifika. Vairākumos arī, piemēram, Marlo ar Torntonu kopā spēlē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?