Trickzter ([info]suic) rakstīja [info]folding_at_home kopienā,
@ 2007-09-28 00:14:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
1 PFLOPS un 600+ GHz
Augusta beigās Folding@home projekts kārtējo reizi atjauninājis PS3 klientu, kā rezultātā projekta kopjauda kādu brīdi atpakaļ sasniegusi 1 PFLOPS rekordatzīmi (10^15 operāciju sekundē) un jau kādu brīdi turas virs tās. PS3 spēļu staciju sniegums ir virs 900 TFLOPS un sastāda virs 75% veiktspējas. Atgādināšu, ka PS3 nav pats jaudīgākais risinājums - SMP klients uz ātriem divu un četru kodolu procesoriem spēj paveikt pat 2-4 reizes vairāk. Taču izskatās, ka spēlmaņu masveida dalība (virs 35000 aktīvo dalībnieku) panāk savu.

Tāpat arī Latvijas komandā atsevišķi dalībnieki paspējuši iegādāt Core 2 Quad procesorus, kas ļāvis nodrošināt jaudas pieaugumu līdz 600+ virtuālajiem GHz. Izskatās, ka septembris sniegs rezultativitātes rekordu komandas pastāvēšanas vēsturē (pārspējot augusta rezultātus, kas ir līdzšinējais rekords). Joprojām gan nav zināms, vai komandā klātesošs kāds PS3 īpašnieks.

Neskatoties uz jaudas pieaugumu, konkurence ar citām komandām nebūs viegla. Pēc dāņu pulksteņotāju apdzīšanas (kas prognozēta aptuveni pēc nedēļas), mūs aptuveni 2 mēnešu laikā apsteigs 5 komandas, atmetot uz 99. vietu. No turienes līdz izkrišanai no pirmā simtnieka nav pārāk tālu. Tiesa gan, ir arī pozitīvs aspekts tajā visā - jo spēcīgāki konkurenti, jo vairāk zinātnes. Piedalīties pašiem, ne tikai cerēt uz citu kūtrumu.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?