Trickzter ([info]suic) rakstīja [info]folding_at_home kopienā,
why don't you get it?
Par ko tas viss ir?
Tas viss ir par to, ka tiek skaitļotas olbaltumvielas zinātnes vajadzībām. Taču statistika, dažādi reitingi un citas lietas (jeb tas, ko tu pamatoti sauc par "kuram garāks") cilvēkus mēdz inspirēt.

Kāds var sapriecāties par to, ka viņam ir vislabākais rezultāts komandas ietvaros; cits par labu komandas rezultātu; cits par to, ka rezultāts ir labāks nekā...; cits par to, ka vienkārši devis savu daļu ieguldījuma...

Tātad - par ko tas viss ir?
Nu kā jau var nojaust - katram par ko citu, bet zinātne jau tāpat tikmēr lēnām iet uz priekšu. (Tiesa gan, pats Vijay Pande, šī projekta galva, noteikti arīdzan neatteiktos, lai zinātnieku sabiedrībā viņam būtu garākais - vai tad par to nav, piemēram, tā pati Nobela prēmija?)

p.s. Ja ir interese, pārlaid apkārt skatienu sev pazīstamajai pasaulei un paskaties, cik daudz un dažādu lietu netiek darīts, lai parādītu kuram garāks - cilvēki pat mēdz mākslu un intelektuālās nodarbes baudīt ar šo fetišistisko "garāks", kur nu vēl viss pārējais - politika, sports, zinātne, karjerā utt. Un jūtas ļoti traumēti, ja viņiem nav garāks - labākais telefons, lielākā alga, sabiedrības vai subkultūras atzinība; pat locekļi vīriešiem ("garāks" tiešā veidā) - cik daudz visādu tablešu un locekļu pagarinātāju līdzekļu netiek piedāvāts? Think about it.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?