osinsh ([info]osinsh) rakstīja [info]dizains kopienā,
@ 2006-04-19 11:27:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
bļauju savu sāpi, nahuj, bļe!
Man tāds nu pilnīgi nepieklājīgs jautājums: cik pelna pie mums [LAT] vidēja līmeņa datordizaineris? Protams "no...līdz...", bet tomēr. Esmu vienkārši sapēries, jo šķiet, ja es uzturu web un zīmēju visu visu ar uzņēmumu saistīto vizuālo, man maksā littlebit par maz. It īpaši salīdzinoši ar citiem mūsu darbiniekiem. Turklāt esmu audzis.

p.s. man alga ir tāda pati kā velomehāniķim. esmu pārliecināts, ka tik slikts es neesmu un viņš ar nav nekāds pasaules atzītākais zobratu pazinējs.

don't get me wrong, es neraudu, gribās ciparus zināt.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]buks
2006-04-19 12:29 (saite)
250-400 Ls, atkarībā no kantora un noslodzes. Virs 400 Ls pelna, kas jau labāks par vidējo līmeni. Protams, cipari šķiet smieklīgi - nomaksā rēķinus ij tik vien kā aliņam pāri paliek, - taču jāatzīst, ka arī tas "vidējais līmenis" mums savā darba kvalitātē (nevis ambīcijās) ir visai zems.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


(Anonīms)
2006-04-19 12:38 (saite)
kas vispār ir jāprot 'vidējas klases' datordizainerim?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]buks
2006-04-19 12:53 (saite)
Strādāt. Pildīt savas funkcijas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2006-04-19 12:58 (saite)
doma bija - ar ko atšķiras zemas, vidējas un augstas klases dizaineris..?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]buks
2006-04-19 13:20 (saite)
Neesmu par to domājis. Autors pats lietoja terminu "vidējais līmenis".

Principā, man šķiet, ka ar tiem dizaineriem ir kā ar zivīm, kuras, kā zināms iz klasiķiem, vai nu ir svaigas, vai nav, bet nevar būt 1. svaiguma zivs, 2. svaiguma zivs utt. Tb dizainers vai nu ir, vai nav (neatkarīgi no tā, kā viņš pats sevi dēvē).
Līdz ar to"zema klase" nav vis dizainers, bet iesācējs/māceklis. "Vidējā klase" ir visa datorvirpotāju masa kā tāda - līmenis plus/mīnus visiem daudzmaz līdzīgs (pareizi drukas failus spēj sagatavot kādi 30%). Un tad nāk kādi atsevišķi indivīdi, kuri, pateicoties talantam, darbaspējām, veiksmīgam PR vai menedžmentam visnotaļ izceļas un ir pamanāmi ij zināmi uz pārējo amatbrāļu fona.
Nu kaut kā tā.
Bet nedomāju, ka par kādu dalījumu vērts galvu lauzīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]osinsh
2006-04-19 14:01 (saite)
Par tiem līmeņiem - augstais līmenis manā uzskatā arī ir ļoti atkarīgs no menedžmenta un veiksmes, jo, strādājot vienā profilā tev kļūst aizvien grūtāk un grūtāk ienest kautko jaunu, jo korporatīvie noteikumi paliek vieni un tie paši. Šajā ziņā drausmīgi skauž sevi nostādījušiem freelanceriem - projekti [darba devēji] dažādi un vairāk iespēju izmest savu domu, oriģinalitāti. protams, tas pats arī uber krutajās reklāmas firmās. Zems līmenis, domāju, lai arī subjektīvi, ir nosakāms - pilna rīga un tās produkcijas, uz kuru skatoties iekšas sagriežas un acis paveras uz augšu.

p.s. par reklāmas firmām uzskatīju tās, kuras izstrādā konceptus and so on, nevis tās miljonās reklāmas aģentūras, kuras nodarbojas ar izgatavošanu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

par ps
[info]kic
2006-04-19 15:56 (saite)
es gan teiktu ka ir miljons reklaamas agjentuuru kas tikai starpnieko, pat dizainus nekaadus netaisa, kur nu veel izgatavo..
veel ir otrs miljons kur straadaa 1-2 eerglji kuri ir menedzheri/maakslinieki/apkopeeji/unhvzveelkas un ta nu vinji paardod savus skricileejumus (biezhi arii chiikstot ka vinju maakslu neviens nenoveertee) kurus biezhi veelaak pat nekaadaa tehnikaa nodrukaat nevar, starp citu shai kategorijai daljeeji var pateikties ka reklaamas joma LV ir taadaa skumjaa staavoklii..
un tad divi peedeejie desmiti ir nopietnas reklaamas agjentuuras kur gan maakslinieki kas speej, gan idejas grozaas uun nopietni drukas kantori kur maakslinieki sajeedz ko taisa.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: par ps
[info]osinsh
2006-04-19 16:10 (saite)
es nesaprotu, kā tā vispār var pastrādāt. Kad ieej iekšā, tev visas iekšas vienkārši bļauj "te ir bardaks!".
p.s. ar to "nevar nodrukāt" tu domāji par krāsām vai savādāk?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?