Skabičevskis ([info]begemots) rakstīja [info]arii_cirsliitis kopienā,
@ 2009-01-05 10:53:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
sargies auto
Cirslītis dodas uz mājām un pa ceļam ieiet mazveikaliņā pie Elizabetes/Birznieka-Upīša nopirkt nedaudz pārtikas. Kā jau svētdienas pēcpusdienā cilvēki veikalā nav, toties ir katrai sadaļai sava pārdevēja, kuras sastājušās vienuviet un klačo. Pieiet cirslītis pie piena letes, sagaida pārdevēju, no maka izgrebj kapeikas, nopērk savu pienu,sieru. Tad virzās uz maizes leti un gaida atnākam otru pārdevēju. Atnāk viņa, cirslītis parāda, kuras maizes viš grib, palūdz vēl, lai ieliek maisiņā, jo rokas pilnas... un sāk skatīties, kur ir viņa maks.

Maks ir pazudis! Cirslītis intensīvi klapē savas nedaudzās kabatas, pat izliek to saturu uz letes, lai arī maks ir gana liels. Tad iedomājas, ka varētu būt maku aizlicis garām kabatai un ar kāju paspēris zem letes -- ar pārdevēju palīdzību attiecīgās letes tiek izbīdītas, cirslītis nometas uz ceļiem un paglūn zem tām -- nav!

Veikalā uz to brīdi ir vēl divi cilvēki, no kuriem tikai viens pēc cirslīša ir piegājis pie piena nodaļas letes un tagad snaikstās gar dārzeņu leti. Pārdevējas saka, ka tas jau nu ir OK cilvēks, kādai viņu paziņai vīrs. Cirslītis jebkurā gadījienā paprasa, vai nav manījis brūnu ādas maku, uz ko vīrietis atbubina, ka nav gan, un iziet no veikala.

Cirslītis jūtas pilnīgi prātā sajucis, un -- atstājis sava telefona numuru pārdevējām, ja nu gadījumā tomēr maks atrodas, dodas uz mājām ar pienu vienā kabatā un sieru otrā.


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?