whistling melodies ([info]fanija) rakstīja [info]arii_cirsliitis kopienā,
@ 2008-04-11 22:40:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
cirslītis kārto kredītsaistības
Kā jau kārtīgs savas sugas pārstāvis visu atlicis uz pēdējo brīdi, cirslītis piektdien īsi pirms visu iestāžu darbalaika beigām izmanto pēdējā atļautā datuma tiesības, lai par jaunam apdrošinātu dzīvokli un polisi kopā ar vēl vienu papīru aizgādātu bankai, kura izsniegusi kredītu un reizi gadā pieprasa šādu apmeklējumu. Tomēr nekas šai pasaulē nenāk viegli.
Dikti par savām plānošanas prasmēm lepns būdams, cirslītis sastāda grafiku - vispirms darbā paņems vienu izziņu, tad ies uz apdrošināšanas firmu, tad ar abiem dokumentiem - uz banku. Nu lai viss tā raiti un pa ceļam, jo viss vienā trasē atrodams. Uz ielas ir mežonīgi auksts, bet cirslītis izlaužas cauri ziemelim un nonāk apdrošināšanas iestādījumā pat veselas 10 minūtes pirms slēgšanas. Kamēr meitene viņpus galdam meklē taisa polisi, cirslītis pēkšņi saprot, ka ģeniālajam plānam ir viena nianse - pirmais dokuments no darba nav paņēmies līdzi. Ģeniālā plāna sabrukums rada tik stipru satraukumu, ka, vēloties par polisi norēķināties, cirslītis meitenei sniedz nevis debetkarti, bet gan darba apliecību ar visu ievākojumu un knaģi. Meitene, apliecību rokā paņēmusi, brīdi uz to skatās. Tā kā apliecība ir ar visādiem atpazīstamiem simboliem un Sistēmas biedējošo vārdu virsū, klusuma brīdis ievelkas, jo meitene acīmredzot domā, vai Sistēmai varētu būtu iemesls pie viņas ierasties piektdienas pēcpusdienā un tik nepiemērotā brīdī arī tik personīgi stādīties priekšā. Tikām cirslītis ievēro, ko izdarījis, izraun apliecību un steigšus atdod pareizo karti.
Tagad jāmēro ceļš atpakaļ uz darbu, protams, cirslītim izdevīgās durvis vairs nav atveramas, un ir jāiet apkārt ar līkumu. Tas sīkums, jo, jā, pirmais dokuments vis nav kaut kur pazudis, bet kā dzīvs stāv uz galda. Ērtības labad cirslītis abus vajadzīgos dokumentus saliek vienā mapītē, brīdi tur pagrozās un dodas uz liftu. Pirms iekāpšanas tajā gan viņš izlemj būt viltīgs un vēlreiz pārbaudīt, vai tiešām abi dokumenti ir no galda paņemti. Viltība attaisnojas, nav paņemti gan, bet, par laimi, galds ir turpat vien blakus.
Visa šī nu jau uz stundu ievilkusies pindzelēšanās cirslīti ir sasvīdinājusi, tad nu uz ielas liekas gluži karsts.
Iespēries bankā un pirmās aicinošās acis ieraudzījis, cirslītis traucas klāt un saka, ka nekas jau te nav vajadzīgs, tikai jāatstājot papīri inspektoram. Kādam inspektoram, izbrīnīti jautā bankas darbiniece, un, saglabājot svarīgumu sejā, cirslītis atbild - nu vienam no viņiem, jums inspektoru taču te papilnam. Stingri cirslītim piekodinājusi stāvēt tepat un tikai nekur neiet, darbiniece ar papīru mapīti nozūd iekštelpās un, pēc krietna brīža iznākusi, laipni smaida un saka, ka tas taču nav inspektors vai cits policejisks darbonis, bet gan kredītspeciālists, kurš paciņu nosaucis par savu un pieņēmis arī.
Saistības nokārtotas uz gadu, cirslītis - brīvs.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]unpy
2008-04-12 01:54 (saite)
Nu, vismaz beidzot ir Pilnīgi Skaidrs, kura no Sistēmām.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]fanija
2008-04-12 11:21 (saite)
tb, vismaz policija, knābis vai sābis?;)))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nephrite_
2008-04-12 11:51 (saite)
Knābis

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?