Pats par sevi - Gambas al ajiilo

14. Dec 2008

 wowow@19:26 - Gambas al ajiilo

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Runājot par iepriekšminēto: man vistīkamākais variants ir modifikācija no internetā atrodamajām receptēm-
uz 2 personām priekšēdienam (vai no visa 2x vairāk ja kā pamatēdienam):

ceturtdaļpaciņas sviesta izkausē un pēc tam pielej uz aci olīveļļu (tā lai būtu pususuzpusi)
pusi no pamatīga ķiploka galviņas (3-4 daiviņas) pieber sagrieztus plānās šķēlītēs un apcep līdz brūnumam, pa vidam piešauj sasmalcinātu čili piparu bez sēkliņām
tad liek klāt vienu atsaldēto garneļu (hihi) iepakojumu (gatavās, tīrītās, mazās bet var arī lielās tīrītās ar vai bez čaulas)
bagātīgi sapiparo, maza šķipsniņa sāls
kamēr uzkarst, pievieno otru pusi ķiploku galviņas, saspiestu putriņā
maisa un maisa un maisa minūtes 2-3 no brīža kad sāk burbuļot uz mazas uguns
ā vēl aizmirsu - dilles īsi pirms nostņemšanas
pasniedz ar svaigu baltmaizi ar kraukšķīgu garoziņu
(ar ķiplokiem droši- par daudz to nebūs nekad)
vīns, saprotams

Fiška- baigi svarīgi lai ēšanas laikā mikslis neatdzistu, tāpēc es servēju iepriekš cepeškrāsnī uzsildītos māla podiņos.

Ar šito ēdienu uzreiz atcerējos ziemassvētkus Kanāriju salās.
Ekh, cik labi tas bij.

Tags:
(10 raksta | ir doma)

Comments:

up / 14. Decembris 2008@19:45
tu laikam veelies, lai es te aizrijos pati ar savaam siekalaam...
(Reply to this) (Thread) (Link)
wowow / 14. Decembris 2008@19:48
Man jau likās, ka Tevi pārsteigt šajā jomā nav iespējams :))
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
up / 14. Decembris 2008@21:14
jaatziistas, ka peedeejaa laikaa esmu palaidusies. stress un laika truukums dara savu un nav ne laika ne veeleeshanaas izvirst virtuvee darbadienu vakaros, savukaart briivdienaas gribas lai kaads baro mani, nevis es vinjus. takshu garajaas z-sveetku briivdienaas ceru laboties un izmeegjinaat arii sho tavu recepti.

kas attiecas uz garneleem, kaa reizi dazhas dienas atpakalj paceelu veikalaa lielo paku ar domu: garneles ar visaam chaulaam kaarto dziljaa cepamaa traukaa starp kaartaam klaajot svaigas dilles, saali un daasnas sviesta shkjeeles. virseejaa kaartaa dilles un sviests. trauku shauj karstaa cepeshkraasnii liidz briidim, kad virseejaas garneles sviestaa apbruuneejushas, bet apakshaa izkusushais sviests jautri churkst. karsto trauku liek galda viduu un visi atrotiitaam piedurkneem, staastot savus nekjiitraakos nosleepumus, loba un eed, pameerceejot gardo galju izkusushajaa sviestaa ar dillju garshu un pashu garnelju sulaam. bet noliku atpakalj "jo nav tak laika taa mieriigi apseesties un galu galaa, taapat kaut ko nocuukos taukainaam rokaam un buus jaatiira" :D
(Reply to this) (Parent) (Link)
str / 14. Decembris 2008@19:46
jā- šo es jau kādu laiku gribu:))))
(Reply to this) (Link)
skuka / 14. Decembris 2008@19:51
tātad - pamatēdienam 2 personām puspaciņa sviesta un eļļa uz aci tik pat daudz? nē, garšīgi jau, protams, bet drusku pa traku. ja vēl ņem vērā, ka to zostīti ar maizīti, ar mazīti... izslauka...
(Reply to this) (Thread) (Link)
wowow / 14. Decembris 2008@19:53
Protams, ka izslauka, ne piliens šitā vērtīgā maisījuma neiet postā.
Vispār šis ir priekšēdiens pēc definīcijas bet reizēm slinkums un tad..pati saproti :)
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
skuka / 14. Decembris 2008@19:58
skaidra lieta, nav ko māžoties savu cilvēku vidū ar visādiem priekšēdieniem!
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
wowow / 14. Decembris 2008@20:04
Bet noteikti pamēģiniet kādreiz, ja vēl neesat provējuši, uzreiz siltāk ap sirdi paliks.
Kaut vai kā priekšēdienu :)
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
skuka / 14. Decembris 2008@20:11
esam ēduši tādu ārzemēs, mājās vēl ne. tikai visko līdzīgu. baigi jau nu sakārojās, būs tuvākā laikā jāpamēģina.
tev noteikti iesaku izmēģināt to mūsu lielgarneļu risotto ar gurķu sulu, kā arī Paula Bankovska/Iana Makjūena zivju zupu. arī būs labi ziemas vakaram, īpaši tā zupa.
(Reply to this) (Parent) (Link)
wowow / 14. Decembris 2008@21:12
Vispār eļļa patiesībā ir mazliet mazāk nekā sviests
(Reply to this) (Parent) (Link)
blog counter