tominja_opiitis ([info]tominja_opiitis) rakstīja,
@ 2021-12-29 17:23:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ak, jā, ja kāds grib iesmiet par partiju? pirdiju? "Likums un kārtība".

23.12.2021. kaut kādi vēji mani aiznesa uz viņu mājas lapu, kurā bija arī veikals, betšu tajā - demogrāfijas sveces ar mīļākajām Gobzema dziesmām. Man ar demorekciju viss ir kārtībā, tāpēc tās burkas ar iesmaržināto parafīnu uz riekstiem Aldis var pilināt kaut veselu mūžību, bet es tur ieklīdu citā jautājumā.

Izrādās veikals bija atvērts tik "likumiski un kārtīgi", ka tajā nebija un aizvien nav pildīta virkne normatīvo aktu prasību - sākot ar distances līgumu un atteikuma tiesībām beidzot ar nepieciešamību visu patērētāja apkalpošanas procesu nodrošināt valsts valodā.

Piezvanīju uz publisko partijas telefonu, tur pacēla tāds Daniēls Āboliņš, kas darbojas alternatīvo apgaroto valdē, un es viņam paskaidroju, ka esmu par likumu un kārtību un viņi arī, bet viņu mājas lapā pārkāpums aiz pārkāpuma. Un, ka es nezinu, kā man atgriezt demogrāfijas sveci, ja nu tā neveicina demogrāfiju un es esmu maldināts. Daniēls ierēca, pierakstīja informāciju uz papīrīša, un pierakstīja arī manu telefonu, ko es uzstājīgi lūdzu nodot Aldim, ja nu šis grib parunāt. Un piekodināju - ja pirmdien, tas ir, 27.12.2021. problēmas nebūs novērstas sūdzēšos atbildīgajās instancēs. Par tādu eksistenci Daniēls, kā liekas, nemaz nezināja un neģiež arī šobaltdien, jo tikai uz 27.12.2021. veikals bija reģistrēts VID kā struktūrvienība (tā ir aktu prasība), savukārt veikals, pārkārpjot normatīvo aktu prasības bija strādājis vismaz kopš 05.09.2021. (prūflinks: https://web.archive.org/web/20211119204535/https://www.likumsunkartiba.lv/veikals). Tātad var teikt, ka vismaz vairāk kā trīs mēnešus partija, kas no katra pacelta poda vāka, kā rādās, blēj un pīkst par likumu un kārtību, savā iekšienē nespēj uzrādīt profesionālās kompetences, kas pat ir iekļautas partijas nosaukumā, tā teikt, izrakstītas uz kaujas vairogiem un iešūtas kaujas karogos.

Kad es uz pārkāpumiem telefoniski vērsu PTAC un Valsts valodas centra speciālistu uzmanību, tad, izrādot korporatīvu brālību, kas piemīt valsts ierēdņiem, man tika sardoniski paziņots, ka "mums arī "patīk" šī partija" un manā ieskatā ar neviltotu prieku tika pieņemta sūdzība un virzīta tūlītējai apstrādei.

Tā kā interneta veikals ir būvēts bezmaksas mājas lapu konstruktora Wix sistēmā, savukārt vienīgais par ko ir atvērts maciņš ir bijis domēns, tad pieņemu, ka partija saskarsies ar būtībā neatrisināmām problēmām un, proti...

Patērētājiem piekritīgos dokumentus varbūt arī admins pratīs pievienot, taču iztulkot iegādes procesa interfeisu valsts valodā gan nevarēs, jo tas, kā izskatās, ir wix šablons. Kas savukārt nozīmē, ka veikala sadaļai ir game over. Valsts valodas centrs uzliks par pienākumu novērst prettiesisko situāciju, ko nebūs iespējams izdarīt. Būs varianti - maksāt sodus vai aizvērties ciet. Malacis Aldi!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]slepkava
2021-12-29 20:45 (saite)
1. kāda Latvijā ir prakse, cik ātri pēc kādas institūcijas lēmuma kaut ko aizver ciet? šajā gadījumā pēc PTAC konstatējuma vai tad tiek apturēta mājas lapas darbība?

2. Pārmetīs uz severi, kuram netiek PTAC klat un viss tak turpināsies, tik pieliks klat iztrūkstošo un viss darbosies līdz rudenim nākamā gada vai arī es esmu pārāk skeptisks?

3. Pieņemu ka Danielam pilnīgi po, jo viņš domā, ka vadonis ir neaizskatams brīvības cīnītājs :)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?