tominja_opiitis ([info]tominja_opiitis) rakstīja,
@ 2012-12-27 16:15:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ja atbilst patiesībai fakts, ka tiks slēgta transatlantiskā savienība starp ASV un ES, nojaucot nodokļu barjeras un pielāgojot likumdošanu, kā arī vienkāršojot ekonomiku, pārrobežu pakalpojumu sniegšanā, no vienas puses, ES uzņems savā telpā papildproblēmas, taču no otras puses diversificēs riskus plašākā ainavā un vai nu galalietotājiem padarīs lētākus pakalpojumus, vai arī aktivēs ekonomiku, ļaujot uzņēmumiem vairāk nopelnīt un iztērēt.

Triviālais pamats šādas savienības slēgšanai - BRIC valstu ekonomiskās varenības pieaugums. Te gan jāatceras, ka BRIC valstis nav vienotas. Ķīna ar Indiju ir uz nažiem, Ķīnai ar Krieviju ir distancētas attiecības, savukārt Brazīlija ir savrups spēlētājs, kas pretendē uz līdera lomu Dienvidamerikā. Varētu sanākt. Tieši tāpēc turu īkšķus.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]indulgence
2012-12-27 18:28 (saite)
Neticu. Manuprāt ES izveidošanas pamatā ir ideja radīt savu tirgus telpu, neatkarīgu no Ziemeļamerikas, un kļūt par globāla mēroga spēlētāju, ko nevarētu neviena Eiropas valsts atsevišķi (tāpat kā nespēj katrs ASV štats atsevišķi).Paiešana zem ASV būtu ekonomikā atgriešanās pirms ES laikos.

Bet var jau būt, ka kļūdos, jo nekā no tā nesaprotu.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?