Thu, May. 3rd, 2012, 01:16 pm

Runājot par medicīnu, atminos savu viesošanos Ventspils slimnīcā. Pagaidām neko nevajadzēja, bet kamēr tēvs kārtoja papīrus reģistratūrā, es lasīju pie sienām izvietotos infurmatīvos materiālus. Piemēram, košas lapiņas, kuras skaidro, kādos gadījumos saukt ātro palīdzību un kādos ne."Jūties švaki? Ne vienmēr ir tik traki."

Interesanti un, kā jau pieklājas, ne bez veselīgas idiotisma devas. Saskaņā ar košajām lapiņām, lūzumi un mežģījumi ir lieta, kuru dēļ nav vērts trenkāt ātrās palīdzības brigādi. Ja jūs piemeklē "Stipras, pēkšņas sāpes jebkurā ķermeņa daļā", tad jā, tad sauciet ātros. Tomēr, ja "krītot savainota roka vai kāja" (tālāk lapiņā ir minēti mežģījumi un lūzumi, labticīgi pieņemu, ka domāti nesāpīgie un neasiņojošie vaļējie lūzumi), tad neākstieties un ejiet uz traumu punktu paši.

Kā tiem mēnessgājējiem ir izdevies dabūt salauztu vai izmežģītu kāju, kura nemaz tik gauži nesāp un ir vēl tīri lietojama? Mistērija šī liela iraid.

Thu, May. 3rd, 2012, 02:01 pm
[info]biezpientaure

lūk, te prasās pēc mobīlās aplikācijas.
pēc nokrišanas no šķūnīša jumta un darbarīku neprasmīgas pielietošanas izej cauri 8 jautājumiem un beigās ir "liecies nu mierā" vai "pēc 5 sek. automātiski tiks izsaukti ātrie".

Thu, May. 3rd, 2012, 02:11 pm
[info]sirdna

daktera konsultāciju caur satelītu pasūtīt...jamais gūglmapos piezūmē klāt minēto šķūnīti, apskata kautķermeni un uzstāda diagnozi - "pielieciet ceļmallapu" vai arī "mācītājs un galdnieks jau izbrauca"

Thu, May. 3rd, 2012, 02:21 pm
[info]bozena

Viens puiškāns, kas bija braucis uz kuģiem par stūrmani, stāstīja, ka kapteiņa palīgam, stūrmanim un stūrmaņa palīgam uz tālbraucēju kuģiem ir jāapgūst dažas ārsta iemaņas amatu apvienošanas kārtībā, jo uz kuģiem ārstus reti kurš atļaujoties. Tad nu lūk tādam kapteiņa palīgam esot jāmāk ij kāju ieģipsēt, ij apmutēt pie vajadzības, ij aklo zarnu izgriezt ar caur satelītiem sazinoties ar kādu dakteri krastā. Jo raugi, kuģis varot braukt pat nedēļu atklātā okeānā nesatiekot nevienu citu kuģi kamēr sasniedz cietzemi, un pa tam aklās zarnas pacientam jau sen kirdik.

Thu, May. 3rd, 2012, 02:28 pm
[info]milda

apmutēt. :D

Thu, May. 3rd, 2012, 02:29 pm
[info]sirdna

Nu, tā būtu zināma jautrība, kad kuģa "Admirālis Jeronīms Stupāns" kapteinis zvanītu uz ātrajiem un kā negadījuma adresi minētu Lieldienu salu, ziemeļu piekrasti.

Thu, May. 3rd, 2012, 03:17 pm
[info]biezpientaure

ne visiem ir ātrais internets mobtelā, ja. un vispār, tehnologijas.

pac: dr, esmu atvēris vēdera dobumu un redzu rozā mudžekli, reku, skatieties.
dr: tā, tagad vairāk pa kreisi...nē, nevaru saskatīt. cik jums tur megapikseļu? tikai 4? nē, bezcerīgi - lieciet visu atpakaļ un brauciet uz slimnīcu.

Thu, May. 3rd, 2012, 02:52 pm
[info]honeybee

Nukā, pirmo pusstundu vai apm tā jau no tīrā šoka nesāp, vot i izsauc taksi un brauc uz tuvāko slimnīcu
To asiņojošo kāju gan vaidzētu pa logu ārā karināt, lai nenoķēpā paklājiņu

Thu, May. 3rd, 2012, 03:07 pm
[info]milda

kad meitucis salauza roku laukos, vedām paši. iekārām lakatā un vedām. Labāk izvēlējāmies paši vest uz Rīgu uz BKUS, nekā cerēt, ka ātrie mūs atradīs un vestu tad jau tāpat tik uz Limbažiem, kur kaulu kopā likšanas gadījumi tiekot izveikti samērā neveiksmīgi.

Thu, May. 3rd, 2012, 03:26 pm
[info]sirdna

Tāviši.

Atminos, kad puisis bija apšļakstījies ar karstu tēju, pasaucām ātros un pagājām gabaliņu pretī. Ceļš bija kalnup un pēc joda apledojis, paši ar mašīnu netikām augšā un tad vēl nobrīdinājām, lai jamie lejā nebrauc, bet gaida pie krustojuma.