Thu, Mar. 8th, 2012, 08:50 am
Bez grādīgā nekādi.

Pašķirstīju žurnālu, kaut kāds Ievas Gardēdis, Dienas Rīma, Stellas Bulīmiķe vai kaut tas tamlīdzīgs. Laikam kaut kāds decembra numurs. Trīs zinātāji degustē visādas šampanieša markas un izsaka savus vērtējumus. Kādi burbuļi, cik labi dod pa dullo un tad vēl par rūgtenas šokolādes aromātu uz pūstošu pērno lapu fona, pastiprinātu ar krustnagliņām arbūzos. Zinātāji ir trīs, viens no viņiem pat ir apzīmēts ar vārdu "vīna eksperts".

Zinātāji brūķē kādas astoņas markas un pie viena arī bezakoholisko burbuļūdeni, kas sapildīts šampanieša pudelēs. Pirmajā momentā mani uzjautrina "vīna eksperta" piezīme, ka viņš nestādās priekšā, kam kaut kas tāds vispār vajadzīgs. Tāds iespaids, ka jamais par tādas dabas parādības kā "bērni" eksistenci nav dzirdējis. Eksperts, ziniet. Hehe.

Otrajā momentā es sāku domāt, kāpēc bērniem vispār vajadzētu piedāvāt šampanietim līdzīgu produktu? Lai ir "kā lielie", pļumpē "šampanieti" un tad vēl izliekas "piedzērušies"...jo tas ir jautri, tas ir pa riktīgo un tāda tā dzīve ir?

Laikam jau. Pašam arī jaunībā patika visādas Palsas un Veldzes pumpēt Jaunajā Gadā (nē, Ziemassvētkus nesvinējām, un vēl šobaltdien uzskatu tos par nevienam nevajadzīgu ākstību)

Thu, Mar. 8th, 2012, 09:23 am
[info]biezpientaure

Palsa, haha....es kādā JG naktī, kad pieagušie aizgāja sajaukt jaunu rasola bļodu, izrāvu vienu mazo glāzīti ar dzidro - vēl tagad atceros kā piecu minūšu laikā saļimu gultā. Un tolaik nebija nekādu tur ekspertu, un trūdu smaržu visi zināja un tāpēc pie galda nepieminēja.

Thu, Mar. 8th, 2012, 09:34 am
[info]sirdna

Mūsu dienās bez eksperta, kurš nezina, no kurienes bērni rodas, neiztikt.

Thu, Mar. 8th, 2012, 09:26 am
[info]bozena

Nu... varbūt tāpēc, ka šampanietis saistās ar svētkiem un uzvarām, un tad mazajiem draiskuļiem arī vajag. Un "Mežezers" tak ir garšīgs.
Aknujā, vēl to vajag tiem ar pie pakaļas pielipušu auto. Senāk mums neviena darba balle bez šī nepagāja.

Thu, Mar. 8th, 2012, 09:34 am
[info]sirdna

par ko ta uzreiz tik vulgāri, pie pakaļas pielipušais auto...ir jāsaka :"Man ir dzelzs raksturs! Reku, pagalmā stāv!"

Thu, Mar. 8th, 2012, 10:53 am
[info]antuanete

Tā kā es vispār grādīgos nelietoju, ļoti novērtēju, ja namamāte vai namatēvs (vai pasākuma organizators, piemēram, kāzās) ir pietiekami smalkjūtīgi un pagādājuši kādu bezalkoholisku dzirkstošo substanci, lai nav jāstāv ar nolaistām rokām, kad pārējie saskandina. Un to pie pakaļas pielipušo auto ai, kā novērtē citi pasākuma dalībnieki! :)

Thu, Mar. 8th, 2012, 02:40 pm
[info]optimiste

Bērni jau arī atrod veidu kā nevainīgi apdullināties, piem., griežoties ap savu asi :)))

Pieaugušie tā nedara. Pieaugušie sēž pie galda un mierīgi kaut ko iedzer, bet efekts - tāds pats :)