Zelta zutis -

About  

Previous Entry 25. Apr 2012 @ 10:06 Next Entry
palasīju te cibu. visi tik par Madi. un sūta uz elles katliem tos, kas pieņēma lēmumu un tos, kas realizēja. un kurus sūtītu uz elles katliem tad, kad šamā kādu cilvēku būtu apēdusi? un vai gadījumā tie sūtītāji nebūtu tie paši, kas tagad?

mani vairāk interesē, kāpēc pēc pērnā gada atgadījuma tas nožogojums netika padarīts lāčudrošs. ja nebija iespējams to tādu padarīt - varēja tak to lāceni klusi un mierīgi iemidzināt un miers mājās, bet žurnālistiem pateikt - nosprāga.
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]toadbeauty
Date: 25. Aprīlis 2012 - 11:22
(Link)
Bardaks ir visa pamatā. vienkārši bardaks un avosj.
Tfu joptvaju!
Nez ko tie gudrīši teiktu, ja lācis viņu pagalmā iečāpotu. uķi puķi, kāds mīļš, ej, berniņ, aiznes maizīti...
Stulbums tass vis ira. Nafig vispār tiem lāčiem tur bija jābūt? Kāda xa pēc viņiem tur ļauj vairoties?
Tas viss ir uztaisīts kā Velgas privātais pagalms un tā arī apsaimniekots. Ne tur kāds jēdzīgi naudu piešķir, ne kontrolē.
[User Picture Icon]
From:[info]ravejsledzejs
Date: 25. Aprīlis 2012 - 11:31
(Link)
vo, vo. sen būtu varējuši izkastrēt un apslaktēt. normāli iežogotu varētu vienu turēt - lai uķi-puķi-tūdaliņi var paskatīties un papriecāties. tak jau pēc pagājušā gada - lopam skola rokā un skaidrs, ko ar tādu žogu darīt. bet tak, nē, lācītis mīļš un pūkains. sēdēs paklausīgi un laimīgi murrās.

tfu

man nekādi nepielec, ka ir cilvēki, kas domā, ka dzīvnieks ir tāds pats cilvēks tikai ar kažociņu.
[User Picture Icon]
From:[info]toadbeauty
Date: 25. Aprīlis 2012 - 12:27
(Link)
Vienreiz viņa iekrita un atnāca atpakaļ. Tāda dura jau viņa nebija, lai otrreiz uz tā paša grābekļa.

Betē, par pēdējo teikumu - nu, tāds pats jau vien ir. Tikai jaunāks. Tādi tipiski maza bērna gājieni. Vot iedomājies 300 kg smagu un divus metrus garu vienu gadu vecu bērnu lumpačojam pa māju. Polundra!!! Nu vai nav tie paši gājieni?
A kas tas ira? a to var ēst? wiii, forši saplīsa! aaaa, suns, man bail, tātad sitam nost. Mammīteee! Nāc es tevi samīļošu! Oi, kas tur nobrakšķēja? Kāpēc tu vairs nerunā? Nu runā taču. Jāsapurina varbūt. Oi, galva noplīsa!
[User Picture Icon]
From:[info]ravejsledzejs
Date: 25. Aprīlis 2012 - 12:32
(Link)
:D nu, jā, tā jau it kā ir, bet tie, kas domā tā pēdējā teikuma kategorijās, jau iedomājas, ka lopiņš ir ekvivalents pieaugušam cilvēkam un domā pieauguša cilvēka intelektam atbilstoši nevis kā kāds sīkbērns.
[User Picture Icon]
From:[info]milda
Date: 25. Aprīlis 2012 - 11:54
(Link)
Es varbūt esmu naiva, bet biju domājusi, ka šādos gadījumos, kad izbēgušiem dzīvniekiem, kuri var apdraudēt cilvēkus u.c, mēģina visupirms trāpīt ar miega zālēm. Nevis vienkārši nošauj, ne? Jeb tas tik tā filmās notiek, ka nešauj ar ieročiem parastiem, bet provē iemidzināt. Nu jā pieņemu, ka mums Latvijā nav tādu rīku, ar kuriem no attiecīga attāluma var iešaut miega zāles, nav tādu miega zāļu un vispār neviens iespējams nezin kādu devu un kur jātrāpa tādam lācim, lai viņš smuki aizmigtu un kā pēc tam un cik ilgā laikā tāds smagums jānogādā drosā vietā. Man vienkārši radās daudz jautājumu šinī sakarā, uz kurām žurnālists vulgaris savos rakstos nedod skaidrojumu. Kaut kas nepareizs ir atkal pašā saknē Mades sakarā.
[User Picture Icon]
From:[info]ravejsledzejs
Date: 25. Aprīlis 2012 - 12:25
(Link)
nu ar to iemidzināšanu ir tā, ka pēc zāļu saņemšanas dzīvnieks neiemieg uzreiz, bet gan pēc vairākām minūtēm. tās zāles tiek iešautas un dzīvnieks to jūt un uztver kā sevis apdraudējumu. lācis nav tik dumjš, lai nesaprastu, kurš ir šāvējs un noteikti mēģinās aizstāvēties. tam kurš šauj ir jābūt vismaz 10 m attālumā no lāča, labāk jau vēl tuvāk. nu 10 m pārvarēšanai lācim nevajag pat minūti, bet, ja šāvējs dabūs pa purnu no lāča - tur būs līķis. varētu mēģināt, piemēram, noorganizēt helikopteru un pielidot pietiekami tuvu, bet zen aagen LV ir meži un lācis kā reizi pa mežiem klaiņo, bet koki neļauj pielidot pietiekami tuvu, kā arī aizsedz skatu. Āfrikas savannās kā reizi tā pielidošana klāt ir tas ērtākais veids. vai arī piebraukt tuvāk ar automašīnu - lops iekausta dzelžus. bet vai lācis mežā pārvietojas tur, kur mašīna var braukt... savukārt nošaujot nāve iestājas praktiski uzreiz un mednieks pat, ja ir 10 m attālumā no tā dzīvnieka, nepārtaps par līķi.
[User Picture Icon]
From:[info]toadbeauty
Date: 25. Aprīlis 2012 - 12:29
(Link)
"nošaujot nāve iestājas praktiski uzreiz"

nuuu, šeit nu arī prasās drusku oponēt... :D

bet, nu jā, drošāks variants tas ir
[User Picture Icon]
From:[info]ravejsledzejs
Date: 25. Aprīlis 2012 - 12:35
(Link)
nu tur jau arī atkarīgs, kurā vietā iešauj. var gan tā, ka momentā, gan tā, ka nepilna minūte paiet, gan arī tā, ka lops iet kādam pa purnu sadot.
[User Picture Icon]
From:[info]milda
Date: 25. Aprīlis 2012 - 12:32
(Link)
skaidrs. paldies par info. nezināju, ka no tik tuva attāluma. 10 m attālums priekš lāča tiešām nav nekas. tad jau jā - fināls pie tāda izlikuma, kad lācis izbēdzis, praktiski ir tikai viens. :( nu neko.
[User Picture Icon]
From:[info]ravejsledzejs
Date: 25. Aprīlis 2012 - 12:42
(Link)
turklāt šitā lācene jau vienreiz bija izbēgusi. značit - skola rokā! zvērs zin, ko ar žogu var izdarīt. ja gribēja, ka zvērs dzīvo, vajadzēja uzbūvēt lāčdrošu voljēru. to neizdarīja - a vosj otreiz vairs nelīdīs ārā. šitās ir tikai sekas. tagad tik sāk domāt par jauna voljēra izbūvi - tupiski letiski - vispirms sasist sili, tad apsēsties un sākt domāt.
[User Picture Icon]
From:[info]crescendo
Date: 25. Aprīlis 2012 - 13:35
(Link)
http://www.tvnet.lv/zala_zeme/dzivnieki/419307-sprudzs_aicina_nedramatizet_situaciju_ar_ligatnes_laceni_madi

Re kur mazliet vairāk minēts (bet bija vēl kaut kur) - jauni voljeri lāčiem bija paredzēti gada beigās. Tai citā vietā ko tagad nevaru atrast, ja pareizi atceros, bija rakstīts, ka plāns atsevišķo lāci pārvietot uz pavisam jaunu voljeru, un pēc tam šito trijotni uz tagadējo atsevišķā lāča, kamēr trijotnes voljeru pārbūvēs.
Jebkurā gadījumā sanāk, ka nepaspēja. Tas prasa laiku.
[User Picture Icon]
From:[info]ravejsledzejs
Date: 25. Aprīlis 2012 - 15:06
(Link)
par to pārvietošanas plānu es delfos izlasīju. bet vispār tos lāčus būtu vajadzējis iemidzināt jau pirms daudzdaudz gadiem. tik daudz lāču tādos apstākļos turēt ir pārāk bīstami, pirmkārt. otrkārt, tie nav sterilizēti, kā rezultātā tur uzrodas problēmas - kam iesmērēt kārtējo sīko vai kā noizolēt mātītes no tēviņiem. bet tas jau ir Velgas privātais pagalms un lācīši ir uķi-puķi. tfu-ti...

nepaspēja nodrošināt lāča neizbēgšanu tāpēc, ka laicīgi to lopu neiemidzināja.
[User Picture Icon]
From:[info]crescendo
Date: 25. Aprīlis 2012 - 15:16
(Link)
Ja būtu 'pārāk bīstami', tad nopietnākas problēmas būtu jau sen, tā kā tik traki acīmredzot nav. Un sterilizāciju (vai da jebkādu nopietnu operāciju baidos..) nez vai mums te kāds māk tik lieliem dzīvniekiem veikt. Lācis nav kaķis. Arī vairoties lācis tik aktīvi kā kaķis nevairojas.
Taka pilda tomēr izglītojošu funkciju, veicina dabas mīlestību utml. Tur tie lāči tomēr neziskatās tik ļoti pēc cirka zvēriem kā zoodārzā.
[User Picture Icon]
From:[info]ravejsledzejs
Date: 25. Aprīlis 2012 - 15:37
(Link)
zoo vetiņi tīri labi prot kastrēt arī nekaķus.

tais dabas takās ir pārāk izteikta atieksme - a vosj saiģot šoreiz ņisošlo. tas tā - agrāk vai vēlāk tam bija jānotiek. es tagad gaidīšu nākamo sēriju.
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba