zaļā buržuāzija - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
judging the mice

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| freidfreidlenta pukstlenta marčlenta komentlenta pollkreators ]

Dec. 15th, 2005|10:12 pm

rasbainieks
lai tikai nestrādātu, esmu gatava pat receptes publicēt (pēc publikas a.k.a. [info]pzrk pieprasījuma). [info]gardumiem tā kā par prastu, tāpēc tikai manā žurcī.


tātad programmā: gurķu zupa, iemācījos no native kuldīdznieces, kura man arī gurķus piegādā.

vajag: skābētus (tieši un tikai skābētus) gurķus, kartupeļus, burkānus, drusk grūbas un praktiski jebkādas garšvielas, vienīgi sāli varbūt ne.

rīcības plāns: sākumkomplekts, ko likt vārīties, ir zupsize gabaliņos/kubiciņos sagriezti kartupeļi un saujiņa grūbu, tas viss vidējā ūdens daudzumā. pa tam laikam, kamēr šie tur vārās, sarīvējam burkānus un beram klāt. nākamos sarīvējam gurķus un liekam klāt tad, kad visas pārējās sastāvdaļas ir pavārījušās jau mīkstas. tad pieliekam kādu buljona kubiciņu un sākam garšot, vai neprasās vēl kādas garšvielas. parasti sāli nevajag, tās jau pietiek gurķos, vienīgi ja nu ir smeķis uz ļoti sāļu ēdienu. etiķi arī nevajag. toties visu veidu piparu maisījumus - droši. es personīgi šodien piebēru citronpiparus, kaut kādu maisījumu kas saucās apmēram 'rupji drupinātas garšvielas' un kaut kādu gaļas garšvielu drošvien arī, un sanāca tāds paass, bet labs. laurulapas par skādi nenāks. arī gurķu marinādi nē bet skābinādi var pieliet, būs tikai labāk.

vot i visa māksla. enjojējiet!

upd: ai, piemirsās puslīdz skaidri nodefinēt proporcijas. tātad grūbu vismazāk, kartupeļu drusku vairāk, vēl drusku vairāk burkānu, un visvairāk gurķu, lōģiski.
link Read Comments

Reply:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.

hackers counter system