Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2008-05-22 10:10:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:cinefilia

Animalympics (1980, Stīvens Lisbegers)

Kamēr Miška lidoja augšā debesīs, amerikāņi Maskavas olimpiādes vietā skatījās šo - putnu un zvēru visu gadalaiku olimpiskās spēles! Jāsaka, ka gandrīz pusotru stundu šo pasākumu nav iespējams paskatīties bez smaida sejā - "Animalympics" ir absolūti parodēts TV olipisko spēļu raidījums ar visiem atribūtiem: vadītājiem, diktoriem, reklāmām, animalsporta analītiķiem, pēcsacīkšu intervijām un komentāriem, "sportistu " biogrāfijām un labāko momentu atkārtojumiem. Skaņu taciņa ir vairāk nekā lieliska.  Un, galvenais, tas taču ir uzņemts tajā laikā, kad vēl galvas nebija aizbāztas ar politkorektuma sūdiem - par galvenajiem varoņiem kļūst amerikāņu krokodils un bebrs, taču zelts tiek arī Eirāzijas (tas šeit ir USSR vietā) mākslas vingrotājai -zebiekstei, un uz zoba tiek pavilkti plus mīnus visi participienti, bet Āfrikas puma maratonā romantiski finišē roku rokā kopā ar franču kalnu āzi. Svaigs gaiss!

Žēl, ka "Animalympics" tā arī nav nonācis līdz DVD (palicis uz VHS), jo, lūk, bērniem šo kā reizi būtu ļoti kruta rādīt - kā saka, funny, creative & innovative. Ja vien viņi var samierināties ar skandināvu slēpotāju Ingrīdu Bergmani, kas stāsta par savu neseno nakts interviju pie ezera ar Nāvi. Bet tas jau tāds coupe de grace.
Jā, starp citu, šo multeni var noskatīties arī Youtubē, viņa tur ir sagriezta astoņās daļās.

in 2008 martcore says
treškonteiners! / sēdies, divi / otrreiz nesaņemtos / laim. ņurd. /  afigkino



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]iza
2008-05-29 00:40 (saite)
Noskatījos jūtūbī, forši.

Man tā patiktu, ja uz taviem cinefilia postiem varētu atsevišķi parakstīties...

(Atbildēt uz šo)


[info]aroa
2008-05-30 10:22 (saite)
beidzot noskatiijos. lieliska. bet hokeja un volejbola macham pavisam noteikti gribeetu redzeet papildlaikus, un bruuss k. vareetu buut tiesnesis :)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?