Līkcepure ([info]likcepure) rakstīja,
@ 2009-02-03 20:09:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
mana dzeja
Šorīt atradu ne tikai savu pirmo sirmo matu un visu nakti slikti gulēju, bet arī ieraudzīju, ka astoņos no rīta dzīvokli apņēmusi gaisma, kas liecina par ziemas lēno izbeigšanos. Tas mani pamudināja sacerēt šo dzejoli -
Man, goda vārds, ir slinkums
Nagus griezt
Vai matus ķemmēt -
Atnāks pavasaris drīz
Un roku galus
Nolauzīs.
Agrie pumpuri, kas plauks
Virs galvas kārtību
Man jauks
Bet tas kā laukā
Veļa žūs
Man vienmēr atgādinās
jūs.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kamatrilleris
2009-02-03 20:32 (saite)
pieraksti visu savu dzeju burtnīcā un uzdāvini man uz dzimpeni, lūdzu. man ļoti patīk. man parasti ļoti patīk tava un filipa dzeja. labāk nekā šlāpina.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]likcepure
2009-02-03 20:47 (saite)
Mamma izlasīja un teica, ka esmu Ziedoņa epigone. Man taču ir tikai kādi seši dzejoļi savā dzīvē uzrakstīti. Vienmēr esmu gribējusi būt prozaiķe.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kamatrilleris
2009-02-03 20:50 (saite)
bet tas taču būtu brīnišķīgākais dzejoļu krājums pasaulē, kurā būtu kādi desmit dzejoļi. vismaz lielākas izredzes, ka tie visi nebūtu par vienu un to pašu, turklāt būtu pārdomātāki vai tieši impulsīvāki tāpēc. kas ir epigone? es domu sapratu, bet es nezinu to vārdu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]likcepure
2009-02-03 20:57 (saite)
Es arī nezināju, bet domu sapratu, tagad paskatījos Tildē vārdu "epigonis". Tas ir tas, kurš seko kāda liela dižgara idejām, bet negrib vai nespēj nākt klajā ar savām.
Man viss ir impulsīvs, nekas nekad nav pārdomāts. Kā dzejā, tā dzīvē. Baigi bēdājos, ka man tā ir. Ja būtu kādi desmit dzejoļi (seši man jau ir, četrus sacerētu līdz Taviem svētkiem), tad viegli varētu iemācīties manu grāmatu no galvas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kamatrilleris
2009-02-03 21:01 (saite)
tad jau tev mamma ir diezgan normāli uzbraukusi patiesībā. nezinu, es neesmu baigā ziedoņa jūsmotāja it kā, bet atceros, ka tev reiz sen bija publicēts anetes sonets un man liekas, ka tur necik nebija ziedonis. bet davai, tev dzejot vēl ir divi mēneši ko, divi impulsi mēnesī - tas nav tik neiespējami.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]likcepure
2009-02-03 21:49 (saite)
Es jau viņai teicu, ka tas nav labs vārds, viņa teica, ka tā nedomājot. Bet gribēšot ar mani nopietni parunāt.
Es gan esmu drusku Ziedoņa jūsmotāja, bet vairāk jau tā personība mani apžilbinājusi pati par sevi, nestāv man viņa grāmatiņas pie sirds, lai var iemest acis ikreiz, kad tā (sirds) iesāpas.
sonetu gan rakstīju skolai. tas bija kaut kāds Šekspīrs, jo tā kā nezināju to ritmu, izlasīju kādus divdesmit Šekspīra sonetus un tad ātri rakstīju savējo, lai galvā vēl skanētu vajadzīgais. Ritms.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?