Lee ([info]lee) rakstīja,
@ 2008-09-11 13:12:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Lai piedod man dzīvniekmīļi, bet es šonakt noslaktēju vannas istabas peli - bija iemitinājusies zem vannas un pa nakti taisīja tipu tapu, pāris reizes mani pamatīgi sabiedējot.
Vakar vakarā uzliku trīs slazdus un gandrīz paliku bez pirkstiem. Nekad nebija nācies šitik drastiski izrīkoties ar mazu un nevainīgu dzīvnieciņu. Atceros, ka reiz bērnībā noķēru peli maisiņā: iedzinu stūrī un pēc tam - caps ar maisiņu ciet un palaidu laukā & brīvībā. Šoreiz man nebija izvēles. Dažreiz jādara tas, ko negribas.

Un ne vienmēr var saglabāt apakšīrniekus - Žiks (pieradināta muša) tomēr dzīvoja inteliģentas mušas dzīvi (~70dienas), kas absolūti nesasaucās ar ilgmūžību. Sapratu, ka man šobrīd pietiek ar Bebri - Gaismas slāpētāju un Čūsciņu - Durvju sargātājiņu!! Patiesībā Melnais caurums ir pilns visādu mošķu, ja! :D


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ziemelji
2008-09-11 13:30 (saite)
Ir vēl tādas foršās lamatas, kuras neapdraud pirkstus - lapiņas, kuras ir mega lipīgas (reiz aizkariem pielipa klāt, nācās griezt gabalu laukā). Tās līmlapiņas kaut kā pievilina tās pretīgās peles - ar smaržu laikam - pele pielīp, un netiek prom. Tikai traki tas, ka dažreiz pele turpina dzīvot...un šausmīgi pīkst...tad var mest laukā to šausmīgo radījumu, vai arī uzvilkt gumijas cimdus, nolipināt to peli kaut kādā veidā, un iznest laukā, kas gan ir muļķīgi, jo tad tā pele traucēs dzīvot citiem cilvēkiem.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lee
2008-09-11 13:32 (saite)
Man liekas, ka humānāk ir "čiks un viss", lai tas nabaga lopiņš nemokās ilgā nāvē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ziemelji
2008-09-11 13:37 (saite)
Kaut ko mocīt vispār ir ļauni un nepiedodami, bet peles, žurkas, kāmji, jūrascūkas, šinšilas tak ir briesmoņi! Sevišķi peles ar savu sīkalīgo visatļautību!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lee
2008-09-11 13:49 (saite)
Nav tik traki :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]savanna
2008-09-11 13:51 (saite)
Atceros, ka pirms māja tika nosiltināta, tajā dzīvoja peļu ģimene. Peles ir ļoti gudras un viņām tīk vairoties. Tad nu reiz izdomājām pielikt punktu un izķert. Izķērām kādas 3-4 lielās un tad atklātībā parādījās kādas 3 mazākas - peļu tīņi. Un vēl pēc pāris dienām, kad likās, ka ir miers, parādījās pavisam maziņa... kā puse no īkšķa. Tupēja uz kāpnēm un baidījās. Meklēja ko ēdamu, jo radi vairs neko nenesa...

Traki žēl man viņu bija. Raudāju toreiz par to, ka tik nežēlīgi sanācis. Peli palaidu laukā, mežā. Cerībā, ka kāda lauku pele par viņu parūpēsies.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?