aprīlis
Posted on 2016.04.28 at 20:59
šodien nobastoju skolu tikai tāpēc, ka ļoti gribējās uztaisīt random kūku. pagaidām esmu ļoti apmierināta ar izdarīto izvēli. sesijas laikā droši vien domāšu citādāk.
tā vispār, ir baigi iekrājies nogurums un enerģijas trūkums. sāk besīt, ka katru vakaru jābūt prom no mājām, jo lekcijas ir līdz 21:30 (mājās esmu īsi pirms 23iem), ja nav lekcijas ir darbs, tai skaitā nedēļas nogalēs. un, jā, man ir katastrofāli zems d vitamīna līmenis - 6 (norma 30-100, vēlams 50-80). kādas divas nedēļas triecu iekšā milzu devu, bet pagaidām rezultātus nejūtu. visu laiku gribas gulēt, negribas neko darīt un kustēties. gaidu, kad paliks tik silts, lai salstīgā es varētu atkailināt plašākus ķermeņa laukumus un dirnēt saulē.
kas attiecas uz ēst gatavošanu - pēdējā laikā baigi maz esmu normāli gatavojusi, pārsvarā kaut ko pa fikso - nu tur pseidoāziskās miso zupiņas vai ko tamlīdzīgu. šodien sapratu, ka regulāra ēst taisīšana ir vitāli svarīga manai psihoemocionālajai veselībai. vispār fiziskajai arī - laika un enerģijas trūkuma dēļ pēdējā laikā patērēts daudz ātro ogļhidrātu, kas ir atstājis nevēlamu ietekmi uz manu apjomu.
pamatni taisīju pēc šīs receptes http://mansfitness.lv/fantastiska-sokol ades-kuka/ , izņemot to, ka sīrupa vietā liku glāzi brūnā cukura. attiecībā uz mīklām man laikam ir vnk neglābjami sadirsta karma, jo, lai kāda nebūtu plīts, man viss cepas 2x ilgāk, nekā norādīts receptē. interesanti arī, ka cepu abus biskvītus reizē, vienu metāla formā, otru keramikas. mīklu ar svaru palīdzību sadalīju precīzi uz pusēm. viens biskvīts uzpūtās (keramikas formā), otrs nē. to, kurš uzpūtās pat pārgriezu gareniski uz pusēm, lai sanāktu vairāk kārtas.
krēms:
kokosriekstu piens - tikai cietā daļa
tāfelīte labas tumšās šokolādes - salauzta gabaliņos
pūdercukurs no brūnā cukura - saber kafijas dzirnavās cik tur lien, samaļ un krēmā izmanto pusi no samaltā
pāris karotes kokosriekstu eļļas
2 ēdamkarotes jēgermeistara (gan jau kāds konītis vai balzams arī derēs)
vaniļa
emaljētā krūzītē izkausē eļļu un šokolādi, piegāž klāt pārējām sastāvdaļām un samaisa. ziež starp biskvītiem, kad tie ir atdzisuši. atstāj kādu laiku savilkties.
man šitais daudzums krēma aizgāja divās kūkas starpkārtās. virsai es piekausēju vēl tumšo šoķeni ar kokoeļļu un brūno pūdercukuru + saliku upenes un pārbēru ar kokosskaidām. nākamreiz likšu ogas vienā no krēma kārtām pa vidu.
ilustrācijas šoreiz nebūs. nu, vai būs kaut kad vēlāk ar jau aizēstu kūku
tā vispār, ir baigi iekrājies nogurums un enerģijas trūkums. sāk besīt, ka katru vakaru jābūt prom no mājām, jo lekcijas ir līdz 21:30 (mājās esmu īsi pirms 23iem), ja nav lekcijas ir darbs, tai skaitā nedēļas nogalēs. un, jā, man ir katastrofāli zems d vitamīna līmenis - 6 (norma 30-100, vēlams 50-80). kādas divas nedēļas triecu iekšā milzu devu, bet pagaidām rezultātus nejūtu. visu laiku gribas gulēt, negribas neko darīt un kustēties. gaidu, kad paliks tik silts, lai salstīgā es varētu atkailināt plašākus ķermeņa laukumus un dirnēt saulē.
kas attiecas uz ēst gatavošanu - pēdējā laikā baigi maz esmu normāli gatavojusi, pārsvarā kaut ko pa fikso - nu tur pseidoāziskās miso zupiņas vai ko tamlīdzīgu. šodien sapratu, ka regulāra ēst taisīšana ir vitāli svarīga manai psihoemocionālajai veselībai. vispār fiziskajai arī - laika un enerģijas trūkuma dēļ pēdējā laikā patērēts daudz ātro ogļhidrātu, kas ir atstājis nevēlamu ietekmi uz manu apjomu.
pamatni taisīju pēc šīs receptes http://mansfitness.lv/fantastiska-sokol
krēms:
kokosriekstu piens - tikai cietā daļa
tāfelīte labas tumšās šokolādes - salauzta gabaliņos
pūdercukurs no brūnā cukura - saber kafijas dzirnavās cik tur lien, samaļ un krēmā izmanto pusi no samaltā
pāris karotes kokosriekstu eļļas
2 ēdamkarotes jēgermeistara (gan jau kāds konītis vai balzams arī derēs)
vaniļa
emaljētā krūzītē izkausē eļļu un šokolādi, piegāž klāt pārējām sastāvdaļām un samaisa. ziež starp biskvītiem, kad tie ir atdzisuši. atstāj kādu laiku savilkties.
man šitais daudzums krēma aizgāja divās kūkas starpkārtās. virsai es piekausēju vēl tumšo šoķeni ar kokoeļļu un brūno pūdercukuru + saliku upenes un pārbēru ar kokosskaidām. nākamreiz likšu ogas vienā no krēma kārtām pa vidu.
ilustrācijas šoreiz nebūs. nu, vai būs kaut kad vēlāk ar jau aizēstu kūku