aprīlis

Posted on 2016.04.28 at 20:59
Tags: ,
šodien nobastoju skolu tikai tāpēc, ka ļoti gribējās uztaisīt random kūku. pagaidām esmu ļoti apmierināta ar izdarīto izvēli. sesijas laikā droši vien domāšu citādāk.

tā vispār, ir baigi iekrājies nogurums un enerģijas trūkums. sāk besīt, ka katru vakaru jābūt prom no mājām, jo lekcijas ir līdz 21:30 (mājās esmu īsi pirms 23iem), ja nav lekcijas ir darbs, tai skaitā nedēļas nogalēs. un, jā, man ir katastrofāli zems d vitamīna līmenis - 6 (norma 30-100, vēlams 50-80). kādas divas nedēļas triecu iekšā milzu devu, bet pagaidām rezultātus nejūtu. visu laiku gribas gulēt, negribas neko darīt un kustēties. gaidu, kad paliks tik silts, lai salstīgā es varētu atkailināt plašākus ķermeņa laukumus un dirnēt saulē.

kas attiecas uz ēst gatavošanu - pēdējā laikā baigi maz esmu normāli gatavojusi, pārsvarā kaut ko pa fikso - nu tur pseidoāziskās miso zupiņas vai ko tamlīdzīgu. šodien sapratu, ka regulāra ēst taisīšana ir vitāli svarīga manai psihoemocionālajai veselībai. vispār fiziskajai arī - laika un enerģijas trūkuma dēļ pēdējā laikā patērēts daudz ātro ogļhidrātu, kas ir atstājis nevēlamu ietekmi uz manu apjomu.


pamatni taisīju pēc šīs receptes http://mansfitness.lv/fantastiska-sokolades-kuka/ , izņemot to, ka sīrupa vietā liku glāzi brūnā cukura. attiecībā uz mīklām man laikam ir vnk neglābjami sadirsta karma, jo, lai kāda nebūtu plīts, man viss cepas 2x ilgāk, nekā norādīts receptē. interesanti arī, ka cepu abus biskvītus reizē, vienu metāla formā, otru keramikas. mīklu ar svaru palīdzību sadalīju precīzi uz pusēm. viens biskvīts uzpūtās (keramikas formā), otrs nē. to, kurš uzpūtās pat pārgriezu gareniski uz pusēm, lai sanāktu vairāk kārtas.

krēms:
kokosriekstu piens - tikai cietā daļa
tāfelīte labas tumšās šokolādes - salauzta gabaliņos
pūdercukurs no brūnā cukura - saber kafijas dzirnavās cik tur lien, samaļ un krēmā izmanto pusi no samaltā
pāris karotes kokosriekstu eļļas
2 ēdamkarotes jēgermeistara (gan jau kāds konītis vai balzams arī derēs)
vaniļa

emaljētā krūzītē izkausē eļļu un šokolādi, piegāž klāt pārējām sastāvdaļām un samaisa. ziež starp biskvītiem, kad tie ir atdzisuši. atstāj kādu laiku savilkties.
man šitais daudzums krēma aizgāja divās kūkas starpkārtās. virsai es piekausēju vēl tumšo šoķeni ar kokoeļļu un brūno pūdercukuru + saliku upenes un pārbēru ar kokosskaidām. nākamreiz likšu ogas vienā no krēma kārtām pa vidu.

ilustrācijas šoreiz nebūs. nu, vai būs kaut kad vēlāk ar jau aizēstu kūku

Comments:


[info]desa1 at 2016-04-28 23:39 (Saite)

«Bez D»

Klau, Inese, ir tāda lieta, tev nevarētu būt D vitamīna deficīts, ja tu nedzīvo alā, Āfrikas džungļos un nepārtiec, piem., no mirušu jenotu izkārnījumiem.

Tu varbūt vari izstāstīt kā esi ieguvusi to skaitli - 6?

Random fakts - D vitamīns uzkrājas organismā un ir grūti sasniegt vitamīna deficītu, ja vien runa nav par iepriekšējo situāciju.
[info]desa1 at 2016-04-28 23:56 (Saite)

Bet par kūku

Vispār, nespēju noticēt, ka Tu nebiji lekcijās, jo tik neticami ļoti gribēji KŪKU. Nelāgi, ka es par kūku mēdzu saukt kaut ko citu, kas varētu būt saistīts ar kaut kādu Alpu svaigumu zaļā nokrāsā.
[info]sinusoid at 2016-04-29 18:25 (Saite)
hmm, man [pretstatā iepriekškomentam] bija priekšstats, ka d vitamīns kāreiz neuzkrājas [to dara b12], tāpēc mums te tumšzemēs tāds depris vienmēr, kad nav vasara 3 mēnešus.
par nogurumu un besi - rhodiola rosea ir ļoti labi. šķiet, ka kādreiz jau ieteicu, vismaz 3 citiem cibiņiem noteikti. pats pirku saknes tirgū 4e/100g, taču kapsulās arī ir ok [2x mēģināju] un nav jāčakarējas ar pagatavošanu & garšu. saknes, protams, ir drošāk, ka tīrs un īsts.
bez pieraduma, bez blaknēm, tikai overdose nerekomendējas, jo var būt pretējs efekts. vienu ziemu 3 mēnešus ikdienā padzēru, darbojās lieliski un kad pārtraucu nebija nekādu negatīvu seku, pat iedarbības inerce jutās kādu brīdi.
noteikti sibīrijas, nevis tibetas, kam sastāvs švakāks. un var audzēt pats dārzā/mežā, sēklas ~5e/100gab. gribēju šogad jau darīt, taču šķiet, ka nedaudz par vēlu.

https://en.wikipedia.org/wiki/Rhodiola_rosea

http://www.herbwisdom.com/herb-rhodiola.html

https://www.erowid.org/experiences/subs/exp_Rhodiola_rosea.shtml

http://herbshop.es/img/Jarrow-Formulas-Rhodiola-Rosea-500-mg-60-Capsules.jpg

Previous Entry  Next Entry