indijnieku un saulē kaltētu tomātu smēriņš

Posted on 2014.02.01 at 00:31
Tags:
šodien izgudroju smēriņu/mērcīti. pēc tam gan atklāju, ka to jau kāds izgudrojis pirms manis, bet tas nemaina garšas kvalitātes.
karoč kādu laiku (piemēram, pusotru stundu) pamērcē glāzi indijas riekstu un pēc tam sablendē tos kopā ar apmēram pusburku saulē kaltētu tomātu eļļā, ūdeni (~ 1 glāzi), kādu karoti tahini, daiviņu ķiploka, baziliku, oregano, sāli un piparus. var piešņākt arī drusku eļļiņas no tomātu burkas.
atkarībā konsistences (t.i. biezāks vai šķidrāks) izmanto kā smēriņu uz maizes vai mērcīti salātiem/makaroniem.

Comments:


viss mans
[info]mandariina at 2014-02-01 01:12 (Saite)
kad humusam pieliek saulē kaltētos tomātus un mērcētus indijas riekstus, arī ir ņam ņam.
šais mājās tas iet uz urrā!
[info]digna at 2014-02-01 14:38 (Saite)
Visiem, protams, ir zināms, ka man ļoti negaršo Indijas rieksti, bet šis , šķiet, ļoti garšotu. Uz tādas apgrauzdētas ciabattas, mmm. Un šajā laikā vēl varbūt ar ķiploka šķēlīti, mmm.
Jocīgā kārtā Tev vispār izdodas man iebarot visādas lietas, kas man negaršo un ko es neēdu, turklāt vēl tā, ka man garšo.
*
[info]inese_tk at 2014-02-01 14:52 (Saite)
ja Tu aicināsi raudzībās pirms vēl būs beigusies alga, es Tev varētu šādu atnest ciemakukulī :)
[info]digna at 2014-02-01 15:15 (Saite)
Es nevaru sagaidīt, kad vecāki būs to bērnu apskatījuši, lai var beidzot "atvērt robežas" un uzņemt ciemiņus. Kaut kā negribas vecākiem laupīt prieku būt pirmajiem "raudzītājiem".
*
[info]inese_tk at 2014-02-01 15:21 (Saite)
viņi ko nenāk?
[info]digna at 2014-02-02 21:58 (Saite)
Ai, sarežģīti saorganizēties. :)
*
[info]inese_tk at 2014-02-03 01:59 (Saite)
klau, kamēr organizējaties, moš uzraksti ko jums NEvajag dāvināt raudzībās.
Previous Entry  Next Entry