Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi - "Suffragette"

Jan. 17th, 2016 06:03 pm "Suffragette"

Stāsts par meiteni, kura piedzimst un uzaug 19 gs. beigu Anglijas veļasmazgātuvē un kļūst par sufražisti. Būtībā Maliganas solofilma, jo tam, kurš nejūt līdzi viņas Modai pelējuma pelēkajās filmas gaismās un bezcerībā, nudien nav sirds.
Vēsturiskas atklāsmes negaidīju, jo pat sufražistu kustības dibinātājas Emelīnas Pankhērstas meitas nevarēja vienoties, kas un kā noticis un bijis pareizi vai nepareizi. Tomēr dīvaini, ka Merila Strīpa nospēlē Pankhērstu bez mazākās harizmas, jo bez tās viņa noteikti nebūtu ietekmējusi tik daudz sieviešu.

Vēl dīvaināk, ka, vairāk kā 100 gadus pēc filmas notikumiem, Ķelnes mērs joprojām var atļauties norādīt uz sieviešu uzvedības noteikumiem un neriskēt ne šķirties no amata, ne dabūt ar karstu gludekli pa nagiem.

Suffragette

15 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]extranjero
Date:January 17th, 2016 - 07:47 pm
(Link)
Tas Ķelnes mērs ir sievietes. Varbūt tāpēc. Pa lielam sievietes pašas sevi iegrožo. Vakar kāds ielika linku uz Observer, kur izvirzīta teorija, ka slut shaming ir pašu sieviešu uzturēta, jo tad mazāk jābaidās, ka citas sievietes dos viņas vīriešiem labāku seksu un tad viņām pašām būs vairāk jācenšas seksā, lai savus vīrus noturētu pie sevis :D
From:[info]extranjero
Date:January 17th, 2016 - 07:49 pm
(Link)
drukas kļūda. Jābūt: Ķelnes mērs ir sieviete.
From:[info]heda
Date:January 17th, 2016 - 07:59 pm
(Link)
izklausās ticami, bet nav attaisnojums tiem, kuri nesit pa nagiem/amatu
From:[info]extranjero
Date:January 17th, 2016 - 08:05 pm
(Link)
Tad taču būtu saucieni, ka sievietes diskriminē. Nu gadās kādam/kādai pateikt kaut ko nepolitkorektu. Diez vai par to būtu uzreiz jāmet nost no amata. Zero tolerence par jebko nav īsti saprātīga politika.
From:[info]gnidrologs
Date:January 17th, 2016 - 08:32 pm
(Link)
Feministes Zviedrijā pēc tā festivāla incidenta, kur noklusēja par seksuālo uzmākšanos no brūni-melnajiem, pašas ļoti cītīgi apslēpa pēdējo un retorizēja ierasto ''mizogīnija'', ''reip kultūra'' etc. Viena pat izteicās, kas šāds incidents nekādā gadījumā nedrīkst būt izmantojams anti-imigrantiskiem un nacistiskiem nolūkiem vai liet uz SD (labējo partija) dzirnavām.

Beisiklī, vainīgi vēl ar vien ir vietējie baltie svensoni, tāpēc pamata asiem vārdiem pret uzbrucējiem nav, da i kā jau vēl teiks, ja sieviete-politiķe ko saka, tad kritizēt neatļaujas pat pašas feministes. Tāda lūk twisted loģika tur stāv.

(hrmphh... pastāv teorija, ka zviedru femmes klusībā ilgojas pēc testosterona pārpilniem kuiļiem no TA, jo vietējās vīrietes vairs neaktivizē vajadzīgos feromonus un viss tā klaigāšana par mizogīnju ir kaut kāda apgriezti psiholoģiska figņa)
From:[info]
Date:January 17th, 2016 - 09:40 pm
(Link)
Kaut kā filmas treileris atbaidīja, tieši dēļ šīs mūsdienu neglītās feminisma sejas, kas visnotaļ aptraipījis sākotnējos sievieštiesību nolūkus.
From:[info]heda
Date:January 17th, 2016 - 09:45 pm
(Link)
Maliganas dēļ ir vērts skatīties, daudz spēcīgāka par lielāko daļu Oskariem nominēto.
From:[info]starro
Date:January 17th, 2016 - 10:05 pm
(Link)
Jā, dzirdēju to teoriju. Studiju laikā talkā kolhozā. No viena kolhoznieka:
Sētā iebrauc vecais ZIS
Pilns ar meitām, nav kas ... palīdz izkāpt
From:[info]pikaczu
Date:January 17th, 2016 - 08:00 pm
(Link)
Eh, kad beidzot pie vaaciesziem buus veeleeszanas, lai tos apdulluszos pukju beernus beidzot pastumtu malinjaa?
Pie mums zinjaas raksta, ka tiek plaanots jauns visas nodokljis degvielai visas ES ietvaros, lai vareetu nosegt izdevums, kas saistiiti ar migraaciju.
From:[info]heda
Date:January 17th, 2016 - 08:32 pm
(Link)
arī izklausās ticami :(
From:[info]gnidrologs
Date:January 17th, 2016 - 08:35 pm
(Link)
From:[info]heda
Date:January 17th, 2016 - 08:47 pm
(Link)
likt viņiem pašiem sev gatavot ēst laikam būtu nopiedodams rasisms
From:[info]pikaczu
Date:January 17th, 2016 - 08:59 pm
(Link)
tikai taa buuda jau nedaudz brakszkj - pastaav risks norauties Brexit-u, Viszegradas grupa szobriid ir diezgan vienota, lai izmantoruizdeviibu,ka Vaacijas kampiens palicis valjiigaaks saistiibaa ar reiha iekszeejaam probleemaam. Atceries, LV zinjaas muldeeja,ka nav iespeejams migrantus saszkjirot peec ticiibas. Polji njems tikai kristieszus, tikai briivpraatiigos un tikai peec polju drosziibas dienestu paarbaudeem - 200 gab.
From:[info]iokaste
Date:January 18th, 2016 - 12:03 pm
(Link)
nevarēju noskatīties līdz galam. tā baksta ar pirkstu acī, ka šausmas.
From:[info]heda
Date:January 18th, 2016 - 06:42 pm
(Link)
Esmu tik vāja pret Maliganu, ka bakstīšana īpaši netraucēja.
Un patika atgādinājums, ka reiz vismaz bakstījās par savām un savu meitu interesēm, atšķirībā no šodienas, kad meklē pieaugušus tēvaiņus, ko adoptēt.