: who's that girl? - : "viss, kas kūst uz mēles, pieķeras gurniem" rakstīts bībelē

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
> the cut
> fashion telegraph
> more life

Aprīlis 27., 2011


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
10:15 - : "viss, kas kūst uz mēles, pieķeras gurniem" rakstīts bībelē
ja ir tā, ka francūži ēd treknus ēdienus, bet, kā saka, nepaliek resni, un amerikāņi ēd liesus ēdienus, nu, ogļhidrātus, un ka tik zemāks tauku saturs, vai ne, bet tikai turpina aizņemt visu brīvo gaisa telpu, tad te ir vieta teorijai. esmu pārāk slinka, lai pētītu, vai sadalījums pa nācijām ir precīzs, bet tas arī nav tik svarīgi, jo tā sanāk gan. uzvārīju taču to šampinjonu krēmzupu, un paķēru saldo krējumu, kas bija maķenīt treknāks nekā tas, ko izmantoju brokoļu krēmzupai. tas beidzās ar to, ka pec trīs ēdamkarotēm es gandrīz nomiru no pārēšanās, un miru vēl ilgas stundas pēc tam.

(8 with milk | cup of coffee?)

Comments:


[User Picture]
From:[info]dunkelheit
Date:27. Aprīlis 2011 - 10:20
(Link)
visa pamatā ir dzīves veids. Neko nedos ēst liesu, ar ķīmijām pārbāztu desu un tusnēt pie tv. Itāļi taču arī ēd visādus treknus makaronu ēdienus, tomēr ir slaidi un skaisti cilvēki, jo daudz kustās un gatavo mājās :)
[User Picture]
From:[info]f
Date:27. Aprīlis 2011 - 10:33
(Link)
ahā, nuredz, itāļiem arī treknie ēdieni. skaicka, skaicka, visa veiksmīga kombinācija būs pamatā, and still.
[User Picture]
From:[info]iokaste
Date:27. Aprīlis 2011 - 10:39
(Link)
vai ogļhidrāti gadijienā nenozīmē - cukurs?
[User Picture]
From:[info]f
Date:27. Aprīlis 2011 - 10:51
(Link)
among other things :)
[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:27. Aprīlis 2011 - 12:46
(Link)
Nē, ogļhidrāti ir mantas, kas sastāv (kā nosaukums saka priekšā) no oglekļa, ūdeņraža un skābekļa. Tur ietilpst gan parastais galda cukurs, gan fruktoze(tas ir tas cukurs, kas ir augļos), gan glikoze (cukurs, kas ir asinīs), gan laktoze (cukurs, kas ir pienā). Vēl tur ietilpst arī ciete, kas ir visur kur, gan maizē, gan kartupeļos, un vēl visādas lietas, kuŗas var sastapt gan pārtikas produktos, gan cilvēka miesā.

Starp citu, tie jaunieši, kas stāsta, ka ogļhidrātus vajaga ēst pēc iespējas mazāk, dirš bumbiņas (pardon my French). Ogļhidrāti organismam ir galvenais enerģijas avots, un tā pret viņiem arī vajadzētu izturēties. Cita lieta -- protams, no ogļhidrātiem dabūtā enerģija kaut kur arī jānotērē, un ar šo sadaļu vidusmēra mūsdienu cilvēkam mēdz būt problēmas.
[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:27. Aprīlis 2011 - 10:56
(Link)
Nav, nav franči nemaz tik masveidīgi tieva nācija. Varbūt Parīzē, bet Parīze jau nav visa Francija. Ir arī šeit gana daudz visnotaļ apaļīgu cilvēku, lai gan līdz Amerikas apjomiem tik tiešām vēl jāaug un jāaug.

Pa lielam -- Francijā slaidāki parasti ir jaunieši. Nezinu, tur varbūt pie vainas augošs organisms, aktīvāks dzīvesveids vai vēl kaut kas. Ap kādiem 40 gadiem arī franči sāk augt platumā.

Starp citu, visādas treknās mantas te nāk makten lielos iepakojumos. Teiksim, creme fraiche nevar nopirkt mazu bundulīti -- uzreiz jāņem puslitra toveris. Un mazākā čipšu paka ir 150 grami. Ja vien visa franču nācija masveidā met laukā pusizēstus creme fraiche toveŗus -- tad diez cik ticama nav arī teorija, ka viņi tos treknos ēdienus neēd vairāk par trim ēdamkarotēm.

[User Picture]
From:[info]f
Date:27. Aprīlis 2011 - 11:26
(Link)
kā man patīk, ka tu esi francijā! :)

un tā iepakojumu problēma man jau labu laiku tracina dzīvi. vai tad es varu noturēties un no 200 g pudiņa iepakojuma apēst tikai pusi? protams, ka ne!

un tomēr, sāta sajūta turas ilgāk, nekā no tām lango sviestmaizēm.

[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:27. Aprīlis 2011 - 12:40
(Link)
Starp citu, veikalu sviestmaizes Francijā ir taisni vai atbaidošas. Kaut kā neceļas pirksti rakstīt, ka tad jau lango salīdzinot šķiet baisākās pavārmākslas virsotnes, bet uz to pusi velk.

Lango vismaz necenšas izlikties, ka veikalu sviestmaizes nenoved pie kuņģa čūlas un gremošanas traucējumiem: viņi viņas taisa no baltmaizes un jo dāsni krāmē virsū majonēzi ar trekniem sieriem. Protams, ēdot var dzirdēt, kā artērijas šausmās brēc: "Kāpēc, kāpēc tu mūs tā nīsti?!?", bet vismaz tam ir kaut kāda attāla saistība ar garšu.

Franči kauč kā tā pieticīgi taisa no "pilngraudu maizes" (tas ir, baltmaizes, kuŗā iecepts viens šņauciens kliju), absolūti neēdama oranžas krāsas siera un kaut kādas baltas ķēpas. Protams, tas viss tāpat ir svētās šausmas, bet piedevām tas viss garšo apmēram tāpat kā slapjš kartons. Es to skaidroju ar katolisko tradīciju, grēku izpirkšana, gavēnis un tādas lietas.

Vārdsakot, ja patrāpās būt Francijā un ikurāt sagribas ēst ātro lielveikalu pārtiku, iesaku apgādāties ar bageti, kauč kādu mīksto sieru un pāris tomātiem. Vēlamais rezultāts -- pielikties līdz acīm -- būs sasniegts, bet pats process būs daudz patīkamāks.

> Go to Top
Sviesta Ciba