Dunduks ([info]dunduks) rakstīja,
@ 2010-06-06 19:30:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
WQC 2010
subj. http://www.wqc2010.com/ notika arī LV. 240 jautājumi, divas 60 minūšu sesijas pa četrām tēmām ar 30 (atklātajiem) jautājumiem katrā, pie vērtēšanas atstāj katra 6 labākās. Kopumā bija normāli, jo no 23 dalībniekiem - 10 LV un 13 RU ieņēmu godpilno 10. vietu. Rezultāts gan nav īsti tāds ar ko lepoties - 51 punkts (un tas pateicoties ~20 punktiem, ko savācu sportā), tomēr tas vismaz ir reāls rezultāts, atšķirībā no iepriekšējā uzvarētāja Kevin Ashman (UK), kurš uzvarot tika savācis (pēc manām un citu LEL kolēģu domām) pilnīgi nereālus 177 punktus (Latvijā šogad labākais rezultāts bija 93 punkti), tiesa, tas ir nieks, jo šī gada uzvarētājs Pat Gibson (Ireland) ieguvis 180 punktus, resp., vismaz sešās no astoņām tēmām pareizi atbildot uz visiem jautājumiem.

Lielākā obida bija par Rosīni un Pučīni sajaukšanu saistībā ar "Seviļas bārddziņa" autorību (jautājums gan nebija tik triviāls, bet bija uz to reducējams), kā arī divi jautājumi, kuros izdomāju pareizās atbildes, bet nezin kāpēc neuzliku uz papīra - pirmais jautājums bija "kas tas bija par amatu, kuru kā pēdējā 1990. gadā ieņēma Sāra kautkāda-Bergmane(?) ?", kur uzreiz kā pirmā ideja bija VDR, bet kaut kā nenoformēju vārdu vadītāja, jo Honekers un pārējie vecīši traucēja, bet otrais bija vēl triviālāks "rinda ar nosaukumiem atbilstoši kontinentu skaitam, ieskaitot Kilimandžāro un Elbrusu", un beigu beigās Elbruss mani tā samulsināja, ka tā arī neierakstīju atbildē augstākie vulkāni.

Pie veiksmēm bija uz "F1 trases oficiālais nosaukums ir kaut-kāds-portugāļu-izcelsmes-vārds-un-uzvārds, bet kāds ir pazīstamākais nosaukums ?" pareizi atbildot Interlagosa (Brazīlija), neizmantojot iespēju kļūdīties ar Eštorilu (Portugāle), kā arī punkts par jautājumu, kurš man atnesa 10. vietu pateicoties "Rīgas laika" lasīšanai un jautājumam "dimantu ieguvēju "De Beers" dibinātājs, arī stipendijas ieveidotājs Oksfordā" ar atbildi Sesils Roudss.


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?