icecuba ([info]cuba) rakstīja,
@ 2006-11-14 09:46:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Nu, ko.
Liekam Windows Vista?

Kopumā izklausās ļoti pozitīvi, taču tā ir pirmā OS, kura man reāli liek aizdomātoes par Licenzētas OS iegādi. Palasīju šo to. Uz doto brīdi ļoti gribas jamo iemēģināt. Aprakstos/komentos daudz izskanēja vārdi: daudz ērtāks, mazāk sarežģīts, NEBREMZĒ!!! Patīk fīča, kad pēc "Programm Not Responding" Vista pati pārstartē programmu un palaiž to no tās pašas vietas, kur tā nokrašojās, pie kam tas aizņemot tikai pāris sekundes. TaskBarā uzvedot kursoru uz kādu no minimaizotiem logiem, Vista automātiski parāda šī loga mazu attēlu (ļoti noerīgi cilvēkiem, kuriem parasti ir čupa ar atvērtiem logiem, lai atrastu sev vajadzīgo).


BTW Torrentos jau esot pieejams DVD-RiPs ar visu Cracku.


Protams nevaru nepieminēt arī mīnusus, par kuriem jau ir nācies palasīt no cilvēkiem, kas jamo pamēģināja (jāatzīst runa visticamāk gāja par Nelicenzēto versiju, kas protams varētu radīt kaut kādus sarežģījumus, kaut vai no systēmas updeitu viedokļa, jo kā sanāca arīdzan palasīt, Vistai salīdzinot ar XP bušot diezgan labi attīstīta aizsardzība pret pirātiskām versijām - starpcitu līdzīgas fīčas pēdējā laikā arī parādījās uz XP. Vai atceraties "geniue"? Dēļ tā XP man vairs neupdeitojas, un arīdzan izskatās, ka Windows FW nefunkcionē, jo cik ievēroju, mana IP pingojas. Attiecīgi nav t/o, kā bij agrāk.) Tātad runājot par mīnusiem, vieni no visvairāk minētajiem bija driveru problēmas (kas gan to varēja paredzēt, ne?). Arī tika pieminēts, ka dudzus vecākus driverus, iespējams, nebūs iespējams dabūt virsū uz Vistas (t.i. vecāku devaisu malku). Viens pat bija ieminējies, ka CS ejot tikai uz software (lol - PWND!).

Pagaidām vēl neko, bet kas zin - domājams, ka pēc kāda pusgadiņa varētu to licenzi nopirkt un uzinstalēt. &) Starpcitu neesot nemaz tik dārgi. Pieejamas 4-5 Vista versijas cenu apmlitūdā 110-260 $(USD). Ir pieejams arī multicomputer disks, kurš paredzēts, lai Vistu uzinstalētu uz 3 datoriem. Tā cena - 180$ ( /3=60$ uz 1 PC = ~30 LVL uz 1 PC).

HUH!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]lodzinjsh
2006-11-14 10:15 (saite)
nu vienam moš arī nācās laist cs uz softvāres renderingu.
Ko vista nebremzē? Vai tīrs xp ir bremzējis?
Vista mājuļiem būs tika nākamgad. Vista būs derīga 2 mātes platēm (ne reizē), soo kopā varēsi tikai vienreiz nomainīt mātes plati. Par draiveriem... nu a bet dabīgi ka pagaidām nekā nava un daudz kā arī nebūs, fig kādam gribēsies vecam krāmam draiverus rakstīt. Mājuļiem par draiveriem nu galīgi nav jāstreso!
Nestreb karstu, ne viss kas spīd ir zelts!
Vēl kas, sauc mani par paranoiķi, bet hz kādu infu vista sūtīs prom kkur, so jātur viņa būtu aiz kkāda rūtera/ūber fajervola.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]madevil
2006-11-14 11:04 (saite)
par ms reportiem un citaam fignjaam ko suuta - kaa jau teicu zemaak: jaanogaida lai cilveeki muusu vietaa detektee un atrod kas tur par huinjaam, tas ir tikai laika jautaajums, kad iemaaciisies nakuj atrubiit vajadziigos servisus (un es nerunaaju tikai par piraatu versijaam, kuram gan patiik samaksaat kalnu naudas un tad veel sukas suuta kauko ?!). might take a while :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]cuba
2006-11-14 12:15 (saite)
Zem frāzes "hz kādu infu", tu biji domājis, ka jamie varētu iegūt infu par citiem nelicenzētiem softiem uz tava PC? Neredzu neko citu, ko viņiem no tevis vēl vajadzētu savākt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]madevil
2006-11-14 11:01 (saite)
nu ne velti tevi no klints nogruudu :D mierinjsh kuba, bez steigas. draiveru probleemas ar svaigaakiem dzelzhiem kinda atkritiis. nebremzeejosha vista ir njidziigi :))) kaa jau logs teica - kad tev ir pliks XP (un maybe veel dazhi MS softi virsuu) bremzeejis ? :D
besides piraatu probleemas - meeeeeeeeeeeeeh. to pashu xp genuine check tak ja buutu paguugleejis vai pajautaajis - mieriigi appistu un updeiteetos taalaak (tas notiek ~reizi meenesii kad MS ir "ikmeenesha updeitudiena"). skatiities taskbaaraa uz maziem thumbneiljiem lai atpaziitu ko tur esi palaidis ir weak excuse, bet nu ir jau cilveeki kuri palaizh 86 softus un tad briinaas kapeec bremzee un neko nekur nevar atrast. un btw arii XP var nokrashoto softu restarteet pats ;)
don't get me wrong - es arii mekleeju kaadu briivu 20gb cietni kur jamo uzbaast un nochekot (since vinja prasa vismaz 15gb). arii te vakar iedomaajos - nu maybe pienaaks laiks, kad kinda toch nopirkt OS ? :D lolghaynoob. paskatiisies veel kaadu laiku.
vispirms sagaidiis stabilas quad-core reviizijas, vairaak dx10 kartes, uztaisiis apgreidu un tad jau buus vista +/- iegaajusies, gan softiski ar citiem developeriem gan dzelziski.
katraa zinjaa jau tagad paarlekt uz Vistu kaa primary pamatsisteemu buutu dumb :)
atceros kaa uz XP arii paargaaju ~pusgadu liidz gadu veelaak kad jams jau bija iznaacis. un tas ir tikai normaali ;)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]cuba
2006-11-14 12:10 (saite)
Hmm.
Vista prasa 4,5 GB. 3,5 failiem, 1 GB free. Vismaz tik daudz es lasīju, no džeka, kas nesen bijis uz Vistas prezentāciju Tallinā.

Un, laikam nebiji izlasījis, bet es nemaz neteicu, ka jālek tagad: "Pagaidām vēl neko, bet kas zin - domājams, ka pēc kāda pusgadiņa varētu to licenzi nopirkt un uzinstalēt."

HUH?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]madevil
2006-11-14 12:22 (saite)
es neteicu cik aiznjem vista ;) tik to, ka vinju nevar uzinstaleet uz 10gb cietnja.
un neesmu tevi nosaucis par nuubu, tikai nogruudis no klints, jo tu baigi dusmojies ka visi tevi apcelj pat pirms kaads kautko pasaka, taa vietaa lai paluugtu kaadu tehniskaaku padomu or whatever :)
da labi, sviests. tik fakts taads, ka dzelzhi buus jaamaina kad saaksim normalai vistu juuzot :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]cuba
2006-11-14 12:25 (saite)
Lab, lab, mieriņš.
Laikam esmu no tiem cilvēkiem, kuri nepacieš faktu, ka viņi varētu būt dumjāki par citiem ^^

Bet jāatzīst, ka arī tu reti kad esi palaidis garām izdevību, iebakstīt ar pirkstu manā noobismā &P

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]cuba
2006-11-14 12:12 (saite)
Ak, jā. Neviens nestrīdās, ka tu esi ūberāks datoru lietās par mani.
Taču tas nenozīmē, ka tāpēc tev vienmēr iz jāizlec ar kaut ko, par ko tu pats nemaz neesi kompitabls, tikai tāpēc, lai noniecinātu kādu "noobu".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lodzinjsh
2006-11-14 12:21 (saite)
ak jel, Tu tiešām apvainojies uz madi par to ka viņš sapnī Tevi no klints nogrūda?
Un vispār, es viņa tekstā nekādu "nolikšanu, aiznešanu, nonešanu utt." neuztvēru. Viņš vnk ļoti gari pateica to ka pēc 1/2 gada varētu droši pirkt vistu :D
To arī es vakar mega ekseļa aprēķinos sapratu :DDD jes aj nov aj nov, esmu tups šļurists!
Bļe kak cepļajet!11

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]madevil
2006-11-14 12:28 (saite)
kungfujurist, ejam nah... tb blje, eest :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]cuba
2006-11-14 12:30 (saite)
Eu1111
Es ar gribu \est! &))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]cuba
2006-11-14 12:33 (saite)
A mņe kļeit i prosto unosjit tak 4to apdolbitsa mozhno nah vpizdu! Aaa, pacančeg, kalbasit. Ja prosto ogure4evaju. Aprikozevaju i menja vstavljaet.111!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hatter
2006-11-14 12:05 (saite)
bljad taa jaus anjeemos lai izlasiitu cubas postu un nu man veel jaalasa juus comenti! inaahuj!

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?