icecuba ([info]cuba) rakstīja,
@ 2005-11-15 11:38:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry


<
Parasti, kad man jautaa, vai es ticu Dievam, atbildu - nee. Lai arii vienmeer esmu ticeejis. Vienmeer smu ticeejis pasakaam, briinumiem, lietaam, kas muusdienu sabiedriibai nav pienjemamas. Lietaam, par kuraam labaak nemaz nerunaat, bet savaa nodabaa vienkaarshi ticeet.

Taa nav taada kaa ceriiga ticiiba. Taa ir driizaak intuitiiva. Taada kaa likteniiga. Taa pavada cilveeku no pashas dzimshanas un nepazuud ne mirkli. Lai arii cik biezhi es pats esmu centies sev ieskaidrot, ka paaraak naivi ticu pasakaam, ka tas, kam ticu patiesiibaa nemaz nav, utt.. tomeer kaut kaa nepamet mani shiis domas un sajuuta. Sajuuta, kas ir likteniiga.

Var jau buut, ka galu galaa izraadiisies, ka esmu "psihiski slims", kaa tie dzheki, kas domaa, ka var lidot vai citi varianti, kuri atrodas aiz sarkanaas kjiegelju sienas. Tachu principaa esmu normaals (neslims) cilveeks. Tikai varbuut mazliet atskjiriigs ar savaam diivainiibaam, kuras neviens cits nekad nav sapratis. Atshkjiriiga domaashana i guess. Kaa jau mums visiem - they say.

Vakar pirmo reizi liidz beigaam noskatiijos Zaljo Juudzi. Peec filmas radaas veelme luugt dievam (savam dievam) piedoshanu. Piedoshanu par to, ka esmu pazaudeejis savu kaadreizeejo sveetumu, un mana dveesele ir pilna ar greekiem. Esmu palicis savaa zinjaa ljauns, censhoties izdziivot shai pasaulee. Bet galu galaa.. ko gan iisti noziimee visiem zinaamais teiciens "Ja neveicas miilestiibaa - paveiksies naudaa"? Es domaaju, ka taa tulkojums nemaz nav tik burtisks, cik izklausaas. Tachu jaatziist, ka ja cilveeks zaudee liidzjuutiibas, zheelsirdiibas, labsirdiibas speejas, tad nopelniit naudu biezhi vien tam kljuust vieglaak. Jo taa nu ir pasaulee, ka nauda ir ljaunums. Un ljaunumu var panaakt ar ljaunumu. Jo ljaunaaks esi, ja vairaak ljaunuma tev ir. Tik vienkaarshi kaa 2+2.

Kaapec es ticu.. ? Jo, kameer es ticu, es nekad nejutiishos viens (vientuljsh). Kameer es ticu, es speeshu atrast speekus visgruutaakajaa dziives momentaa. Kameer es ticu, manii ir ceriiba. Ceriiba uz labaaku dziivi. Ceriiba par skaistaaku pasauli. Ceriiba, ka labais uzvarees ljauno, kaa tas parasti pasakaas notiek. Un ja ne, tad es dziivoshu savaa mazajaa asaku pasauliitee, un nemaz nemaniishu, ka man apkaart ir sarkanas kjiegelju sienas un restes.

Un es veeleetos pagriest laiku atpakalj, un sajust savu engjelja sirdi atkal pukstam. Bet es nevaru. Taa ir mirusi, zaudeejusi speekus. Un tikai briizhiem, taa izraujas un lauj sevi sajust. Taados briizhos, kaa shis.

Un veel.. aizdomaajos, cik aatri skrien laiks. Un cik ljoti muusdienaas tas maina cilveekus. Manupraat cilveekiem nevaidzeetu mainiities. Tiem vaidzeetu palikt pie saviem uzskatiem un ticiibas visu dziivi. Diezgan jociigi redzeet, kaa viens un tas pats cilveeks saka saakumaa vienu, bet peec gada jau doomaa galiigi savaadaak. Jaa un arii es. Varbuut mees paaraak daudz ietekmeejamies no apkaarteejiem? Un censhamies palikt sabiedriibas barinjaa. Sleepjam savas iistaas domas, baidoties, ka tiksim izstumti no sabiedriibas. Un tomeer briizhiem gribas izplest tos nosleeptos spaarnus un lidot. Lidot vienalga kur. Bezruupiibaa. Atrast savas maajas. Cilveekus, kas ir liidziigi. Un kas saprot.

Manupraat muusdienaas ir tik daudz sabiedriibas normu, etiketa, sabiedriskaas nostaajas, ka cilveeki tieshaam baidaas atskjirties, izliist no bara. Baidaas tikt apsmieti, izstumti, ieslodziiti. Vai varbuut vispaar neprot ticeet pasakaam. Jaa briizhiem liekas, ka peedeejais variants ir sameeraa izplatiits peedeejaa laikaa. Gluzhi kaa pasakaa par Piiteru Penu. Neverlandee vareeja nokljuut tikai beerni, jo tie tic. Pieaugushie vairs neprot sapnjot. Vinju dziivee viss ir kaa 2+2.

Esmu pieaudzis, bet manii vienmeer dziivos tas beerns, kursh ik pa laikam izlauzhas no kruutiim, un kurs izkraaso pasauli, kursh piedod ticiibu, kurs liek sajust kaa pukst sirds. Laikam esmu nolaadeets. &)

te nu bija viens mazs darbadienas monolodzinjsh..

Un ja arii kaads mani uzskata par traku, man vienalga. Tie buus cilveeki, kuri man nav daargi un vajadziigi. Cilveeki, kas nekad nespees saprast. Peleekie ikdienas cilveeki.

Kaut kad citreiz uzrakstiishu kaadu staastu, par pasauli mums apkaart. Par pasauli, kaadu man negribas, bet dazhreiz skjiet, ka taada pasaule ir.
Tas buutu ljoti skandalozs un varbuut egoistisks staasts, kas daudziem lasiitaajiem liktu sajusties kaa tukshaam vietaam. Gluzhi kaa kloniem, kas kaadu dienu saprot, ka vinji nav iisti. Ka tie ir maaksliigi.
Varbuut arii nerakstiishu. Atkariigs no garastaavoklja un laika.
>


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]bordo
2005-11-15 14:08 (saite)
OMFG! Kur tev ir iekšās ko tādu rakstīt? Tev grāmatas jāsacer vecīt. Mok paliksi miljonārs pēc pirmajām 4trām grāmatām kā Dens Brauns!

(Atbildēt uz šo)


[info]gale
2005-11-15 14:14 (saite)
Labriit ;)

(Atbildēt uz šo)


[info]madevil
2005-11-15 14:37 (saite)
es ticu "dievam", bet neticu bazniicai :)

(Atbildēt uz šo)


[info]buka
2005-11-16 11:59 (saite)
how about kopsavilkums vai vismaz satura raadiitaajs. a to slinkums raxtiit. :)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?