Un vēl - es taisos tās skōnes šogad cept no skrotētiem miltiem - nezinu, vai vispār to var darīt? :
Comments
|
vienīgais, ko atrod Google: "Pašlaik vienīgā vieta Zviedrijā, kur regulārajos pasažieru pārvadājumos tiek izmantoti trolejbusi, ir Skōnes lēnē esošā Landskronas pilsēta."
(Reply to this) (Thread)
muļķīt, labāk pameklē man googlē "skrotētus miltus" - nevaru iebraukt, kā tas angliski varētu saukties
skones te nav pareizais atslēgas vārds
skones te nav pareizais atslēgas vārds
|
nofotografē un ieliec internetā
(Reply to this) (Parent)
Pēc tavas norādītās receptes es arī uzcepu, ņamma. Tagad gan diēta, jānogaida, kad atkal varēs ēst baltos miltus.
(Reply to this) (Thread)
jā, bija gan ņamma. tikai cep ar bīdelētiem (smalkiem, parastiem) miltiem, mans eksperiments šogad neizdevās pārāk labi:) sanāca ar tiem skrotētiem miltiem tādi pārāk irdeni un sausi.
(Reply to this) (Parent)
Vai ir kāda recepte, kas ir izmēģināta un puslīdz droša? Esmu divreiz mēģinājusi skones taisīt, vienreiz ar parastajiem miltiem, vienreiz ar speltas kviešu miltiem, kaut kas īsti nesanāca, bail mēģināt vēlreiz.
(Reply to this) (Thread)
Ielikšu visu bloga ierakstu. tur ir neliela pretruna starp recepti un video (video pievieno cukuru, ko es nedarīju). izgājšgad man sanāca lieliski:
Ir jau bezgala daudz to skoņu recepšu, bet mēs atradām šādu - visvienkāršāko un it kā klaiskāko, autentiskāko:
Makes 12
350g self-raising flour, sifted
50g butter, softened
50g lard, softened
100-115ml milk
Preheat the oven to 190C. Grease two baking trays. Rub the fats into the flour, working as quickly and lighty as possible with cold hands. Add enough milk to give a soft, bread-like dough. On a floured board, roll out to a thickness of 1.5cm and cut into rounds with 6cm cutter. Place on the prepared trays and bake for 15-20 minutes until lightly golden and well risen. Remove from the oven and lift on to a wire rack to cool.
Un skatījos vizuālo matareiālu šeit:
http://www.youtube.com/watch?v=FK7i16vz 868
Izdevās lieliski. Es, pēc video piemēra, nepsiedu apaļas, bet griezu kantainas. Klāt piebērui žāvētas upenes.
Man liekas tas labākais, ka tur nav klāt ne sāls, ne cukura - un tā struktūra viņām ir ļoti īpatna - kā jau teicu, garšoja dievīgi ar nesaldu (tikai drusku drusku saldu) putukrējumu un pashu.
Ir jau bezgala daudz to skoņu recepšu, bet mēs atradām šādu - visvienkāršāko un it kā klaiskāko, autentiskāko:
Makes 12
350g self-raising flour, sifted
50g butter, softened
50g lard, softened
100-115ml milk
Preheat the oven to 190C. Grease two baking trays. Rub the fats into the flour, working as quickly and lighty as possible with cold hands. Add enough milk to give a soft, bread-like dough. On a floured board, roll out to a thickness of 1.5cm and cut into rounds with 6cm cutter. Place on the prepared trays and bake for 15-20 minutes until lightly golden and well risen. Remove from the oven and lift on to a wire rack to cool.
Un skatījos vizuālo matareiālu šeit:
http://www.youtube.com/watch?v=FK7i16vz
Izdevās lieliski. Es, pēc video piemēra, nepsiedu apaļas, bet griezu kantainas. Klāt piebērui žāvētas upenes.
Man liekas tas labākais, ka tur nav klāt ne sāls, ne cukura - un tā struktūra viņām ir ļoti īpatna - kā jau teicu, garšoja dievīgi ar nesaldu (tikai drusku drusku saldu) putukrējumu un pashu.
O, paldies!
Vizuālais materiāls noder, man šķiet, ka mana parastā kļūda ir mīklas pārmīcīšana un arī pārāk silts sviests, jo nākas ar rokām pieskarties. Kādreiz tas klipā redzamais pastry cutter bija virtuves arsenālā, jāiegādājas laikam no jauna, dikti atvieglo mīklu taisīšanu.
Struktūra ir tieši tas, kas nesanāca iepriekš, garša bija puslīdz pareiza, it īpaši ar putukrējumu, bet kopumā par blīvu un sausu.
Vizuālais materiāls noder, man šķiet, ka mana parastā kļūda ir mīklas pārmīcīšana un arī pārāk silts sviests, jo nākas ar rokām pieskarties. Kādreiz tas klipā redzamais pastry cutter bija virtuves arsenālā, jāiegādājas laikam no jauna, dikti atvieglo mīklu taisīšanu.
Struktūra ir tieši tas, kas nesanāca iepriekš, garša bija puslīdz pareiza, it īpaši ar putukrējumu, bet kopumā par blīvu un sausu.